Greška

Došlo je do greške.

HMD Global je sada vlasnik PureView trejdmarka

27.08.2018 10:05 | 0 Biznis IT
HMD Global je sada vlasnik PureView trejdmarka


Došao je dan kada se najviše poštovani brend u zajednici mobilnog fotografisanja vraća kući. HMD Global, proizvođač Nokia telefona, sada poseduje legendarni "PureView" brend koji je Microsoft prisvojio kupovinom Nokia Devices and Services poslovanja 2013/2014. godine.

PureView je debitovao 2012. godine, kada je na MWC 2012 svetu predstavljen Nokia 808 PureView, prava zver od kamere u to vreme, a ipak telefon je stigao sa najvećim senzorom u istoriji mobilne industrije. Brend PureView postao je sinonim za odlične kamere, koje smo videli na Nokia Lumia 920, 1020, 1520, a kasnije i sa Microsoft Lumia 950 modelima.

PureView trejdmark je zvanično prebačen na HMD Global 23. avgusta, a sada je dostupan na HMD-ovoj EUIPO stranici, na kojoj se prikazuju svi zaštitni znaci i dizajni HMD-a, zaštićeni od strane Zavoda za intelektualnu svojinu Evropske Unije.


Pogledajte još: Nokia će zaraditi tri evra za svaki prodati 5G telefon


Jedan od trejdmarkova, koje je Microsoft prisvojio a HMD je sada vratio je "Asha", ali do sada nismo videli da HMD išta planira sa ovim brendom. Drugi brend koji je HMD kupio od Microsofta je "Xpress-ON", koji HMD koristi na zamenjivim coverima na Nokia 1 modelu.

Potrebno je imati na umu da Nokia nikada nije prodala nijednu od svojih tehnologija kompaniji Microsoft, uključujući PureView, i samo je licencirala tehnologiju na 10 godina. HMD, koji će vratiti vlasništvo nad trejdmarkom ukazuje na to da će kompanija moći da licencira Nokia tehnologiju kamere koja stoji iza trejdmarka.

Ukoliko HMD odluči da koristi PureView brend, kompanija će morati da bude sigurna da nudi najbolje iskustvo kamere na uređajima koji nose ime brenda u industriji. PureView nikada nije bio tehnologija koja se bazirala na kompromisima, već na najbolje performanse kamere u svakom pogledu.

Izvor: NokiaMob

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

YouTube uvodi tagovanje korisnika

Prvobitni Fortnite Android installer hakerima omogućavao da instaliraju malware

10604
10605
10606
10607
10608
10609