Greška

Došlo je do greške.

Google vesti bi mogle nestati u Evropi ako se izglasa novi zakon u EU parlamentu

19.11.2018 18:30 | 0 Software/Web
Google vesti bi mogle nestati u Evropi ako se izglasa novi zakon u EU parlamentu

 

Google je već digao glas protiv kontroverzne direktive EU o autorskim pravima, u kojem su uočene poteškoće koje "filter za otpremanje" nameće na video sadržaj na YouTube-u. "Pisana reč" je u sličnom problemu, prema rečima potpredsednika Google vesti Richarda Gingrasa, koji tvrdi da Google može povući uslugu Vesti (Google news) ako se nastavi sa "porezom na linkove" iz člana 11 o autorskim pravima u EU.

Još u julu, nakon što su mnogi kritikovali ovo "mašinsko cenzurisanje," član 11 i član 13 su povučeni na ponovno razmatranje. Direktiva se ponovo pojavila u septembru, a član 13 nastavlja da insistira na automatizovanom filteru za otpremanje koji sprečava remiksovanje materijala zaštićenog autorskim pravima. Pored toga, Google je duboko zabrinut i članom 11 i predloženim porezom na link.


Pogledajte još: Google pretraga sada korisnicima omogućava ostavljanje komentara 


Gingras je izjavio za "The Guardian" da Google "ne može doneti odluku dok ne vidimo krajnju verziju" članka, tim nije isključio mogućnost isključivanja Google News usluga širom Evrope ukoliko porez na link ostane u igri . Iako "nije poželjno ukinuti servise", kompanija ne želi da plaća porez na linkove za uslugu koja kompaniji ne donosi nikakav profit: "Nema reklama u Google vestima. To nije Google proizvod koji generiše prihode."

Ovakav pokušaj oporezivanja je pokušan već jednom ranije, kada se Španija odlučila za sličan pristup 2014. godine ali im je taj pokušaj oporezivanja propao.

Izvor: Kitguru 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Pocophone F1 dobio otvorenu betu za Android 9 Pie i MIUI 10

Samsung će praviti i Galaxy S10 standardnu verziju sa ravnim ekranom

10504
10505
10506
10507
10508
10509