Greška

Došlo je do greške.

Google pretraga sada korisnicima omogućava ostavljanje komentara

18.11.2018 12:00 | 0 Software/Web
Google pretraga sada korisnicima omogućava ostavljanje komentara

 

Još u oktobru, Google je objavio da je ukinuo Google+ zbog greške oko privatnosti. Dok je ovaj servis poslužio kao primer kako se ne pravi društvena mreža, Google ipak nije odustao od društvene interakcije i povezivanja.

Na primer, Google Maps je dodao mogućnost praćenja prodavnica i slanja poruka direktno preduzećima. Sada, Google-ove društvene ambicije su se prebacile na pretragu, s dolazećom mogućnošću da ostavite komentare u Google pretrazi!

Ova funkcija je otkrivena tokom raspakivanja aplikacije Google 8.55 na Android-u. U proteklih nekoliko verzija kompanija je radila na odeljku "Vaši doprinosi". Od najnovije beta aplikacije Google, URL za ovu funkciju je konačno aktivan, otkrivajući jednostavnu stranicu sa naznakom "Reviews and Comments."

 

Pogledajte još: Savitljivi iPad Pro? Ne, običan je ali se savija kao od šale

 

"Reviews" radi već nekoliko meseci, a korisnici mogu da pišu kritike za filmove, TV emisije, knjige i još mnogo toga, tako što odu na "Knowledge panel" (odeljak mediji), a zatim na karticu "Recenzije".

Međutim, funkcija Komentari je nova. Zvanična stranica podrške pod nazivom "Ostavite komentare na Google pretragu" potvrdjuje i detaljno opisuje funkcionalnost. Trenutno su komentari ograničeni i optimizovani za uživo praćenje i komentarisanje sportskih događaja.


Google1.jpg


Podržani "Knowledge" paneli na vebu i na Google aplikaciji će verovatno imati novi odeljak "Komentari" u kojem možete "dodati javni komentar." Ova funkcija će biti odvojena redovnim "gledaocima" i sportskim "komentatorima" sa filterom za praćenje jednog od njih, kao i "Svi komentari" ili "Top komentari". U međuvremenu, postoji mogućnost like/dislike i prijavljivanje zlonamernih poruka, dok Google takođe preduzima korake za proveru komentara.

Screenshot_3.jpg

 

Komentari - kao i Reviews - vezani su za vašu stranicu "O meni", pri čemu Google ističe da anonimni posetioci iz tog razloga ne mogu ni komentarisati. U međuvremenu, komentari se mogu izbrisati sa stranice "Vaši doprinosi", a opcija za brisanje je takođe dostupna.

 

Google3.jpg

 

Ovi "komentari," čini se, nisu bili dostupni na Live sportskim dešavanjima u trenutku pisanja teksta, ali svakako možete baciti pogled kod vas, možda nama, jednostavno, ova opcija još nije stigla. Kako se navodi, sekcija za komentarisanje je trenutno ograničena na sport i donekle ima smisla s obzirom na to da se Google pretraga često koristi za pronalaženje rezultata uživo a i Google je dodao ove godine plutajuće sekcije sa sportskim rezultatima u servis za pretragu.

Izvor: 9to5google

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung konačno omogućio ambijentalno osvetljenje na budžetskim telefonima preko - selfi kamere

Huawei P Smart 2019 stiže u Evropu u januaru po ceni od 199 eura

10504
10505
10506
10507
10508
10509