Greška

Došlo je do greške.

Nikon ovog leta donosi dva mirrorless fotoaparata

06.07.2018 09:15 | 6 Multimedija
 Nikon ovog leta donosi dva mirrorless fotoaparata


Sony je uglavnom dominirao tržištem kada je u pitanju tehnologija mirrorless fotoaparata, ostavljajući kompanijama kao što su Nikon i Canon da se bore za ostatak tržišta. Sada Nikon Rumors izveštava da Nikon u pripremi ima dva mirrorless fotoaparata. Prema navodima sajtam očekuje se da će oni biti objavljeni oko 23. jula, a isporučivaće se mesec dana kasnije.

Pretpostavka je da će oba modela biti full-frame, mada nema potvrda o ovome. Jedan fotoaparat će, prema navodima imati 24MP-25MP senzor, dok će drugi biti 45MP-48MP model. Kućište će biti slično Sony a7 modelima, ali se Nikon fokusira na bolju ergonomiju i bolje držanje svojih uređaja.


Pogledajte još: Nikonovi fotoaparati za svemir


Nikonovi fotoaparati će imati 5-axis in-body stabilizaciju, podršku za 9 fps i novo 55mm mirrorless postolje, koje omogućava kačenje f/0.95 objektiva. Fotoaparati će moći da prime i XQD i CF Express memorijske kartice. Od samog starta će postojati tri objektiva: 24–70mm, 35mm i 50mm.

Premijum 45MP model će koštati oko 4000 evra/dolara i stiže uz 24–70mm objektive. Model od 25MP će biti u rangu oko 3000 evra/dolara i takođe stiže sa objektivom u paketu.

Ništa od navedenog nije zvanično potvrđeno od strane Nikona, tako da je na pomenute informacije potrebno gledati sa dozom rezerve.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

XXS-iq Neregistrovan korisnik
Tesko ce to ici. Mirrorless je kao pre svega radi videa, a tu najvaznija stabilizacija i kontinualni autofokus, a kvalitet slike gde je nikon najjaci nije najbitniji sam za studijske video snimke. Nikon i Canon (sem M50 - koji nema koristan autofokus u 4K) prakticno nemaju ni jedanu kameru za 4K. za fotke je DSLR verovatno bolji a tu su jaki.Canon je jak i u pro videu, ali i skup.
djalex Član postova: 645
Jeste Sony uzeo najveci deo trzista mirrorless fotoaparata, zatim Panasonic sa svojom GH serijom ali to ne znaci da Nikon i Canon ne mogu vremenom povecati svoj trzisni udeo. Ne mogu preko noci ali konkurencija dobro dodje svima. Sony kako i Panasonic su najvise oduzeli od DSLR polu profesinalaca u svoj tabor kao i naprednih amatera. A njih nije malo.
aaf Neregistrovan korisnik
Nikon je majka mara za sve ostale kompanije. Em jak em lep em radi ko sat, svi ostali krcnu malo i pa pa!!!
mikmisha95 Registered postova: 84
Moraće da spuste cene da bi bili konkurentniji.
Dzoni X Novi član postova: 130
Kasne, Sony je već preuzeo tržište.

Pogledajte gotovo 20 minuta Anthem gejmpleja (video)

Naredne godine stiže Samsungova Quantum Dot on Glass tehnologija

10304
10305
10306
10307
10308
10309