Nikon ovog leta donosi dva mirrorless fotoaparata

Nikon Rumors izveštava da Nikon u pripremi ima dva mirrorless fotoaparata za ovo leto

Sony je uglavnom dominirao tržištem kada je u pitanju tehnologija mirrorless fotoaparata, ostavljajući kompanijama kao što su Nikon i Canon da se bore za ostatak tržišta. Sada Nikon Rumors izveštava da Nikon u pripremi ima dva mirrorless fotoaparata. Prema navodima sajtam očekuje se da će oni biti objavljeni oko 23. jula, a isporučivaće se mesec dana kasnije.Pretpostavka je da će oba modela biti full-frame, mada nema potvrda o ovome. Jedan fotoaparat će, prema navodima imati 24MP-25MP senzor, dok će drugi biti 45MP-48MP model. Kućište će biti slično Sony a7 modelima, ali se Nikon fokusira na bolju ergonomiju i bolje držanje svojih uređaja.
Pogledajte još: Nikonovi fotoaparati za svemir
Nikonovi fotoaparati će imati 5-axis in-body stabilizaciju, podršku za 9 fps i novo 55mm mirrorless postolje, koje omogućava kačenje f/0.95 objektiva. Fotoaparati će moći da prime i XQD i CF Express memorijske kartice. Od samog starta će postojati tri objektiva: 24–70mm, 35mm i 50mm.Premijum 45MP model će koštati oko 4000 evra/dolara i stiže uz 24–70mm objektive. Model od 25MP će biti u rangu oko 3000 evra/dolara i takođe stiže sa objektivom u paketu.Ništa od navedenog nije zvanično potvrđeno od strane Nikona, tako da je na pomenute informacije potrebno gledati sa dozom rezerve.Izvor: Engadget
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi