Greška

Došlo je do greške.

Zvaničnik Microsofta: Apple iPad Pro je kopirao Surface Pro

19.06.2017 17:16 | 0 Mobile
Zvaničnik Microsofta: Apple iPad Pro je kopirao Surface Pro

Proteklih nekoliko nedelja imali smo priliku da vidimo objavu nekoliko premijum tableta, koje su donela dva giganta tech industrije - Microsoft i Apple. Surface Pro i iPad Pro modeli su modeli sposobni da zamene laptop i namenjeni su kreativcima u pokretu.

Iako se radi o dva prilično različita uređaja kada su hardver i softver u pitanju, sa implementacijom tehnologija koje su smislili njihovi proizvođači, oba tableta pokrivaju isti segment tržišta i zadovoljavaju iste potrebe korisnika. Zbog ovoga je Ryan Gavin, generalni menadžer Surface familije u kompaniji Microsoft, u nedavnom intervjuu istakao da je Apple iPad Pro "očigledan primer" kopiranja Microsoftovih napora u segmentu 2-u-1 uređaja.

"Razmislite o tome - da smo gledali šta Apple radi, ne bismo kreirali proizvode kao što su Surface Pro ili Surface Book. Mi već godinama unapređujemo svoje proizvode iz 2-u-1 kategorije, a kada je Surface prvobitno objavljen svi su bili skeptični, uključujući i Apple. A potom su išli našim stopama i iPad Pro je jasan primer ovoga", istakao je Gavin.

Iako Apple-ov iPad izgleda kao iskorak ka segmentu tržišta kojem je Microsoft namenio svoju Surface liniju, teško je u ovom trenutku reći koja od dve linije bolje popunjava ulogu laptopa, kao i stepen sličnosti između dva modela. Takođe, kako bi sve mogućnosti iPad Pro modela mogle da se iskoriste, korisnioci će morati da sačekaju iOS 11 da bi videli koliko je Apple tablet sposoban da se nosi sa Surface modelima u laptop segmentu.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Nokia 9 sa 4GB RAM-a se neće pojaviti, fokus na 8GB modelu

Lenovo najavio novi Partner Engage Program

10104
10105
10106
10107
10108
10109