Greška

Došlo je do greške.

Zvaničnik Huaweija sugeriše kada možemo očekivati HarmonyOS telefon

07.09.2020 12:00 | 0 Software/Web
Zvaničnik Huaweija sugeriše kada možemo očekivati HarmonyOS telefon


HongmengOS ili HarmonyOS se već neko vreme pojavljuju u vestima, još od trenutka kada je Huawei izgubio Android licencu i pristup Google Mobile Services (GMS). Kompanija je u velikoj meri uspela da prevaziđe ovaj problem korišćenjem AOSP verzije Androida u najnovijim modelima telefona, a istovremeno je investirala vreme, novac i napore da kreira sopstveni ekosistem - Huawei Mobile Services (HMS).

Krajnji cilj je, prema različitim izveštajima, da Huawei implementira sopstveni operativni sistem, koji je u pripremi već izvesno vreme. Više o ovome je Huawei govorio tokom svoje konferencije za developere 2019. godine.

Prema najnovijim informacijama, Huawei bi mogao najaviti novu verziju HarmonyOS-a, tokom konferencije za developere koja se održava 10. septembra. Nejverovatnije će biti u pitanju HongmengOS (HarmonyOS) 2.0, a očekuje se da će nakon toga biti objavlje i veliki broj proizvoda sa novom platformom.

 

Pogledajte još: Huawei planira HarmonyOS za svoj naredni pametni sat


Izveštaj sugeriše da Richard Yu, CEO kompanije Huawei, ističe da telefoni sa HarmonyOS-om već postoje a korisnici mogu očekivati da ovi uređaji komercijalno postanu dostupni od naredne godine.

Huawei planira da operativni sistem koristi na više različitih proizvoda, a ne samo na telefonima, a ovo uključuje laptopove, nosive uređaje i proizvode iz domena automobilske industrije. Izveštaj takođe citira Yu-a, koji ističe da će ovogodišnji Huawei pametni sat koristiti HongmengOS.

Izvor: PocketNow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Posetite onlajn muzej Winamp skinova

Najnoviji budžetski Motorola telefon će imati 64MP kameru, 5000mAh bateriju

10504
10505
10506
10507
10508
10509