Greška

Došlo je do greške.

ZTE u teškoj situaciji nakon zabrane u SAD

10.05.2018 09:29 | 0 Biznis IT
ZTE u teškoj situaciji nakon zabrane u SAD


ZTE je objavio da su "veće kompanijine operativne aktivnosti prekinute", nakon što su vlasti SAD zabranile delovanje kompanije u ovoj zemlji, ali kineska kompanija dodaje da i dalje radi na tome da pronađe rešenje.

U saopštenju, ZTE je istakao da je odluka doneta kao rezultat inicijative koju su SAD donele, a koje kompanijama u zemlji zabranjuju da prodaju komponente ZTE-u u periodu od sedam godina.

"Kompanija i odgovarajući partneri aktivno komuniciraju sa relevantnim odeljenjima u vladi SAD, kako bi omogućile modifikaciju zabrane i kreirale pozitivan ishod i razvoju nastale situacije", ističu iz kompanije ZTE.

Pomenuta situacija će imati velikog uticaja na poslovanje sa telefonima kompanije ZTE, jer će kineskoj kompaniji biti blokiran pristup ključnom hardveru kompanija kao što je Qualcomm i potencijalno korišćenje Android softvera kompanije Google.

ZTE je istakao da će dodatne objave, u vezi sa razvojem situacije, saopštiti čim bude u mogućnosti. Reuters izveštava da je kineska kompanija suspendovala svoje onlajn radnje na svom sajtu, kao i na Alibaba e-commerce platformi.

Izvor: MobileWorldLive

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P20 Pro i Huawei P20 na prvom i drugom mestu VCX Leaderborad liste

MSI predstavio Optix AG32CQ zakrivljeni gejming monitor

10604
10605
10606
10607
10608
10609