Greška

Došlo je do greške.

ZombieLoad je najnovija sigurnosna ranjivost u Intel čipovima

15.05.2019 17:20 | 0 Hardver
ZombieLoad je najnovija sigurnosna ranjivost u Intel čipovima


Ne tako davno Intel je bio u velikim problemima zbog Meltdown i Spectre ranjivosti koje su uticale na značajan broj kompanijinih procesora. Intel je preduzeo brojne korake kako bi se izborio s ovim problemom, ali izgleda da je sada nova ranjivost otkrivena od strane sigurnosnih istraživača koji su otkrili Meltdown i Spectre.

Pod nazivom "ZombieLoad", ovaj side-channel napad cilja Intelove čipsetove. Jedna od glavnih razlika ovog napada u poređenju sa ranijim, jeste to što umesto ubacivanja malicioznog koda koji instalira malware, nova ranjivost se oslanja na mane samih čipova.

Ideja naziva ove ranjivosti leži u tome što koristi podatke koje procesor ne može da razume ili obradi i prisiljava ih da zatraže pomoć od mikrokoda procesora kako bi se sprečilo rušenje sistema. Preko ovog napada, ranjivost može da natera curenje podataka iz jezgra procesora.

 

Pogledajte još: Intel: Savitljivi laptopovi bi se mogli pojaviti za dve godine


Srećom, za sada nema razloga za paniku, jer se ističe da je pomenuti napad relativno težak za ostvarivanje i zahteva određene veštine i trud kako bi se uspešno izveo. Takođe, dobra vest je da je Intel u međuvremenu objavio mikrokod kako bi zakrpio ranjive procesore.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Poznat datum objave World of Warcraft Classic igre

HP će objaviti Omen X 25 i Omen X 25f monitore

10203
10205
10206
10207
10208
10209