Greška

Došlo je do greške.

Zidovi osetljivi na dodir bi uskoro mogli postati stvarnost (video)

25.04.2018 18:02 | 0 Multimedija
Zidovi osetljivi na dodir bi uskoro mogli postati stvarnost (video)


Istraživači sa Carnegie Mellon univerziteta i Disney Research iz Pitsburga počeli su sa istraživanjem ideje pretvaranja zidova u gigantske svičeve.

U nedavno prezentovanom istraživanju, obrađuje se ideja kreiranja zidova osetljivih na dodir. Istraživači su čak kreirali i prototip, pod nazivom Wall++, koji će biti sposoban da prati dodir, gestikulaciju, oseća obližnja tela i detektuje i locira obližnje aparate.


S obzirom na to da ovakva ideja deluje prilično skupo, istraživači su testirali i načine na koje bi implementacija zidova osetljivih na dodir mogla biti jeftina. Ovo je uključivalo testiranje različitih konduktivnih boja, njihovu primenu, da li je potreban neki premaz i slično.

Definitivno se radi o zanimljivom projektu, gde istraživači zamišljaju da bi Wall++ na kraju mogao postati džinovski kontrolni interfejs, za upravljanje gedžetima u domu. S obzirom na to da se za sada radi samo o konceptu, sigurno nas očekuje još dosta godina razvoja dok Wall++ ideje ne stignu i u domove korisnika.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD objašnjava Ryzen 2000 Series XFR2 i Precision Boost 2 tehnologiju (video)

Novi Gmail počinje da pristiže korisnicima

10304
10305
10306
10307
10308
10309