Zidovi osetljivi na dodir bi uskoro mogli postati stvarnost (video)

U nedavno prezentovanom istraživanju, obrađuje se ideja kreiranja zidova osetljivih na dodir

Istraživači sa Carnegie Mellon univerziteta i Disney Research iz Pitsburga počeli su sa istraživanjem ideje pretvaranja zidova u gigantske svičeve.U nedavno prezentovanom istraživanju, obrađuje se ideja kreiranja zidova osetljivih na dodir. Istraživači su čak kreirali i prototip, pod nazivom Wall++, koji će biti sposoban da prati dodir, gestikulaciju, oseća obližnja tela i detektuje i locira obližnje aparate.

S obzirom na to da ovakva ideja deluje prilično skupo, istraživači su testirali i načine na koje bi implementacija zidova osetljivih na dodir mogla biti jeftina. Ovo je uključivalo testiranje različitih konduktivnih boja, njihovu primenu, da li je potreban neki premaz i slično.Definitivno se radi o zanimljivom projektu, gde istraživači zamišljaju da bi Wall++ na kraju mogao postati džinovski kontrolni interfejs, za upravljanje gedžetima u domu. S obzirom na to da se za sada radi samo o konceptu, sigurno nas očekuje još dosta godina razvoja dok Wall++ ideje ne stignu i u domove korisnika.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi