Zeiss priprema novi Outs objektiv za Photokina sajam

Zeiss Outs 55mm f/1.4 objektiv izazvao je veliko interesovanje zbog svoje beskompromisne pojave. U pitanju je objektiv nekoliko puta veći i teži od drugih objektiva sličnog raspona, sa cenom od čak 4000 dolara, uprkos činjenici da ne poseduje autofokus.

Zeiss Outs 55mm f/1.4 objektiv izazvao je veliko interesovanje zbog svoje beskompromisne pojave. U pitanju je objektiv nekoliko puta veći i teži od drugih objektiva sličnog raspona, sa cenom od čak 4000 dolara, uprkos činjenici da ne poseduje autofokus. Ovaj objektiv na mnogo mesta je okarakterisan kao neprikosnoven po kvalitetu fotografija koje pruža, što se i može očekivati obzirom na cenu, veličinu i nedostatak elektronike, pa samim tim i stabilizacije. Prema novim izveštajima, Zeiss će na Photokina sajmu koji se održava kasnije tokom ove godine predstaviti novi objektiv iz Otus serije, 85mm f/1.4. Obzirom da su ovo konstrukcijski slične žižne daljine, može se očekivati slična veličina, cena, a verovatno i vanserijski kvalitet fotografija. 

Izvor: SLR Lounge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi