Greška

Došlo je do greške.

Zeiss predstavio svoj prvi full-frame digitalni foto-aparat

28.09.2018 19:54 | 0 Multimedija
Zeiss predstavio svoj prvi full-frame digitalni foto-aparat


Zeiss je kompanija koju mnogi više povezuju sa objektivima i optikom koja se uglavnom nalazi na Sony foto-aparatima. Međutim, izgleda da nemačka kompanija širi svoj portfolio i sada ulazi na tržište full-frame foto-aparata objavom Zeiss ZX1, kompanijinog prvog full-frame digitalnog modela.

ZX1 dizajn je poprilično jedinstven u poređenju sa onim što drugi proizvođači foto-aparata nude ovih dana. Kućište je čisto i pojednostavljeno, a nudi zakrivljenost kako bi se obezbedilo bolje držanje i ergonomija.


Međutim, nije samo dizajn uređaja jedinstven, već i njegova funkcionalnost. Zeiss ZX1 ima 37.4MP full-frame senzor i kreira fotografije poput regularnog aparata. Fotografima je omogućeno da obrađuju fotografije u okviru samog foto-aparata uz pomoć kompletno integrisanog Adobe Photoshop Lightroom CC softvera. Ostaje da se vidi koliko je ovo funkcionalno na 4.3-inčnom ekranu uređaja.

Za sada nema informacija o ceni, ali sudeći po onome što donose drugi proizvođači na ovom polju foto-aparata, ne očekuje se da ona bude niska. Takođe, nije poznat konkretan datum objave Zeiss ZX1 foto-aparata, ali so on očekuje početkom 2019. godine.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Koliko dobro iPhone XS preživljava padove? (video)

Facebook pretrpeo probijanje sigurnosti, ugroženo preko 50 miliona naloga

10304
10305
10306
10307
10308
10309