Greška

Došlo je do greške.

Zavrtite ploče na novom Sony gramofonu

06.01.2016 13:34 | 61 Multimedija
Zavrtite ploče na novom Sony gramofonu

PR saopštenje

Vinil ploče postaju ponovo popularne širom sveta, pa je kompanija Sony obradovala sve ljubitelje autentičnog pucketavog zvuka novim PS-HX500 gramofonom koji omogućava uživanje u omiljenim pesmama čak i u pokretu. Model PS-HX500 je prvi na svetu koji nudi opciju konvertovanja kolekcije ploča u digitalne datoteke sa kvalitetom audio sadržaja visoke rezolucije (ekvivalentne DSD kvalitetu).

Ovaj gramofon odlikuje pogon preko kaiša sa motorom sa dve brzine, dok je svaka komponenta uređaja dizajnirana sa ciljem da pruži vrhunski kvalitet zvuka. Prava ručica sa iglom pozicioniranom na centralnoj osi obezbeđuje odličan balans zvuka, dok integrisana okrugla zvučnica umanjuje rezonanciju i postiže čistu reprodukciju. U sklopu ručice su i uređaj protiv klizanja i sistem za automatsko pozicioniranje igle, dok MM kertridž omogućava jednostavno podešavanje pritiska igle. Akustično kućište od 30mm izrađeno je od drveta visoke gustine sa gumenom podlogom debljine 5mm i četiri izolatorske nožice.

Za one koji žele da uživaju u analognom zvuku i u pokretu, gramofon PS-HX500 poseduje DSD konvertor koji nudi opciju kopiranja omiljenih analognih pesama na kompjuter u vidu digitalnog fajla, do kvaliteta audio sadržaja visoke rezolucije. Time je omogućen ugođaj slušanja prepoznatljivog zvuka sa vinila i preko računara, prenosivog muzičkog plejera, pa čak i u kolima. Uređaj takođe omogućava povezivanje sa eksternim pojačalom preko integrisanog fono pretpojačala.

sony2_12.jpg

Gramofon PS-HX500 je prvi na svetu sa podrškom za formate Double-rate i Single-rate DSD (5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit), koji će precizno reprodukovati bogatstvo zvuka. Osim toga, AD konverzija nudi izbor između fajlova različitog kvaliteta, od WAV preko double-rate DSD formata, do audio sadržaja visoke rezolucije sa većom brzinom uzorkovanja i dubinom bita.

Za još više kreativnih mogućnosti, na raspolaganju je i PC softver koji se može preuzeti onlajn i koji nudi konverziju sadržaja sa ploče u audio fajlove visoke rezolucije. Nakon povezivanja gramofona sa računarom, proces prebacivanja je veoma jednostavan, a pesme se kasnije mogu obraditi, imenovati ili montirati.

PS-HX500 gramofon će biti dostupan u Evropi od aprila 2016. godine po ceni od približno 500 EUR. Detaljne specifikacije možete pogledati ovde.

Izvor: Sony

Sve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Watch od sada sa čuvenim kristalima

CES 2016: MediaTek predstavio tri nova procesora

10304
10305
10306
10307
10308
10309