Greška

Došlo je do greške.

Zavirite u unutrašnjost nove PlayStation 5 konzole (video)

07.10.2020 20:23 | 2 Games
Zavirite u unutrašnjost nove PlayStation 5 konzole (video)


Sony je odlučio da objavi zvanični video rastavljanja PlayStation 5 sistema, koji nam daje uvid u unutrašnjost kompanijine konzole naredne generacije.

Za početak, PlayStation 5 krasi složen sistem hlađenja. Tu je 120mm ventilator koji uvlači vazduh sa obe strane, kao i provodnik toplote čiji oblik i protok vazduha navodno formiraju hlađenje kakvo se očekuje od parne komore. Čak se koristi i tečni metal za provodni materijal na AMD-ovom osmojezgarnom procesoru, kako bi se obezbedile dugoročne performanse hlađenja.


Rastavljanje konzole pokazuje i da korisnici neće imati problema ukoliko požele da dodaju još jedan SSD. Oba zakrivljena bela panela se lako skidaju, otkrivajući prostrani SSD slot, gde se može instalirati PCIe 4.0 M.2 drajv. Zamena 825GB dostupnog skladišnog prostora neće biti moguća, jer je ovo ugrađeno u matičnu ploču konzole.

 

Pogledajte još: Poznate cene i datum objave PlayStation 5 konzole


Rastavljanje PlayStation 5 konzole daje dobar uvid i u sam CPU, 16GB GDDR6 memorije, kao i prilagođeni SSD kontroler. Ugrađeno je i napajanje od 350W, pa na poleđini konzole neće biti ružnog slota za PSU.

Sony je očigledno bio zainteresovan za dizajn koji, pored toga što je moćan i radi brzo, omogućava i tih rad. Ostaje samo da vidimo detalje interfejsa PlayStation 5 konzole, koji je još uvek misterija.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznati PC hardverski zahtevi za pokretanje Call of Duty: Black Ops u beti

Intel potvrđuje Rocket Lake desktop CPU 11. generacije za početak 2021. godine

10404
10405
10406
10407
10408
10409