Greška

Došlo je do greške.

Zavirite u Xiaomi 12S Ultra i njegovu gigantsku kameru

09.07.2022 17:02 | 0 Mobile
Zavirite u Xiaomi 12S Ultra i njegovu gigantsku kameru

Kompanija Xiaomi prvi je proizvođač mobilnih telefona koji je publici predstavio novi senzor kompanije Sony, IMX989 veličine čitavog jednog inča. Jedan kineski portal je na YouTube objavio ceo proces otvaranja novog Xiaomi flagship telefona i njegovog novog senzora izbliza. Međutim, treba naglasiti i kako nije samo Xiaomi ugradio ovakvu kameru u svoj telefon – tu je još jedna kompanija.

Xiaomi12SUltraKamera2.jpg

Kako to izgleda

Zahvaljujući YouTube kanalu WeikiHome dobili smo priliku da zavirimo ispod haube najnovijeg “flagship” telefona kompanije Xiaomi i dobijemo detaljan uvid u ovaj impresivni kamera senzor od čitavog jednog inča.

Xiaomi12SUltraKamera3.jpg

Kao što se moglo videti i brzim pogledom na poleđinu ovog uređaja, ogroman deo unutrašnjosti ovog uređaja dodeljen je upravo sistemu kamera. Pored glavnog Sony IMX989 senzora rezolucije 50 MP, tu je i ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP, kao i makro senzor iste rezolucije. U video snimku koji možete pogledati ispod vidljivi su sistem za optičku stabilizaciju slike, nekoliko štampanih ploča i bakarni sistem za rashlađivanje kamera.

Xiaomi12SUltraKamera4.jpg

Nije jedini

Međutim, nije Xiaomi jedini koji je publici doneo najnoviji kamera senzor kompanije Sony, IMX898. Naime, “flagship” telefon japanske kompanije Sharp takođe je u svoj uređaj uvrstio isti ovaj senzor, a čak se i pohvalio time da im je Leica pomogla u implementaciji odgovarajućih hardverskih rešenja.

Xiaomi12SUltraKamera5.jpg

U pitanju je mobilni telefon Sharp Aquos R7, i najzanimljivija jeste činjenica da se ovaj uređaj pred publikom pojavio pre telefona Xiaomi 12S Ultra, pa je tehnički prvi koji je predstavio Sony IMX989.

Zašto Android telefoni zahtevaju više radne memorije od iPhone?

Microsoft sprema Outlook Lite mejl klijent za sporije telefone

10104
10105
10106
10107
10108
10109