Greška

Došlo je do greške.

Zaustavljeno Android 8.1 Oreo ažuriranje za Xiaomi Mi A1

02.07.2018 19:42 | 2 Mobile
Zaustavljeno Android 8.1 Oreo ažuriranje za Xiaomi Mi A1


Iako su ažuriranja za Xiaomi Mi A1 mesecima bila sporadična, kompanijin prvi i jedini Android One telefon je dobio svoje Android 8.1 Oreo ažuriranje. Ali, prema navodima XDA Developersa, ažuriranje sa sobom donosi i neke probleme.

Za početak, Android 8.1 prikazuje funkcije poput ikonice baterije za Blueooth uređaje, polu-transparentni Quick Settings panel (koji može da bude taman ili svetao u zavisnosti od wallpapera), osveženi Settings meni ispravljeni burger emotikon i drugo. Ažuriranje takođe donosni sigurnosnu zakrpu od 5. juna i poboljšava kvalitet zvuka.

Međutim, ažuriranje nije predstavilo Project Treble, a umesto toga su stigla dva nezgodna baga koji bi mogli korisniku dati razloga da sačeka sa ažuriranjem na Android 8.1 Oreo ukoliko ima Xiaomi Mi A1 telefon.


Pogledajte još: Xiaomi Mi A1 ozvaničen uz stock AndroidPrvi bag je onaj koji u potpunosti briše istoriju SMS poruka. Ovo se dešava kada se svajpuje aplikacija za poruke sa nedavnog ekrana sa aplikacijama. Korisnicima se preporučuje da bekapuju svoje tekstualne poruke ukoliko su zabrinuti da bi im se ovo moglo desiti.

Drugi bag dovodi do rušenja SafetyNeta, što je poprilično zabrinjavajuće. SafetyNet obezbeđuje API-je koji omogućavaju developerima da proveravaju da li je manipulisano uređajem, da li koristi prilagođeni ROM ili je inficiran malware-om.

Za sada nije poznato kada će OTA ažuriranje za Xiaomi Mi A1 biti vraćeno, ali je moguće da će se ovo desiti nakon ispravke bagova.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Vrednost Bitcoina doživela neočekivani skok

Facebook testira dugme za stopiranje obaveštenja

10104
10105
10106
10107
10108
10109