Greška

Došlo je do greške.

Zašto novi MacBook Pro laptop ne može da se kupi sa više od 16 GB RAM-a?

30.10.2016 08:03 | 9 Mobile
Zašto novi MacBook Pro laptop ne može da se kupi sa više od 16 GB RAM-a?

Mnogo toga je prethodna dva dana rečeno o Apple-ovim novim MacBok Pro laptopovima. Apple je otkrio uređaj koji dolazi u tri iteracije, a korisnici koji su posebnu pažnju obratili na spisak specifikacija, spožalili su se da postoji samo opcija za kupovinu laptopa sa 16 GB RAM memorije.

Apple je izašao sa zvaničnim objašnjenjem  i poručio da bi više RAM memorije štetno delovalo na trajanje baterije. Kada je jedan čitalac sajta MacRumors email-om pitao o mogućnosti kupovine MacBok Pro laptopa sa 32 GB RAM memorije, dobio je iznenađujući odgovor od samog Fila Šilera.

"Hvala vam na vašem email-u. To je dobro pitanje. Da stavimo više od 16 GB brze RAM memorije u novi dizajn laptopa u ovom trenutku bi zahtevalo memoriju sistema koja troši mnogo više energije i ne bi bila dovoljno efikasna za laptop" rekao je Fil Šiler. Njegov odgovor nam govori i da je Apple trajanje baterije stavio u sam vrh prioriteta. Podsetimo, kod novog laptopa se ispod haube nalazi quad-core Intel i7 procesor, "najbrža" AMD Radeon Pro grafika Polaris arhitekture sa 4 GB video memorije, kao i SSD do 2 TB.

Potreban vam je adapter da povežete iPhone sa novim MacBook Pro laptopom

Izvor: TheVerge

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

 

alfaunits Član postova: 43621
Citiram korisnika: MarsovacJa vise ne vidim razlog da ova masina nosi oznaku "pro". Tu vise nista nije pro.
Pro Zaradjivac Nikada nije ni bio Pro u drugom smislu.Mada stvarno, kome treba vise od 16GB za njega ionako nije MacBook.
steff Neregistrovan korisnik
Bas me zanima kome treba vise od 16GB rama u macOS okruzenju? Pa meni Final Cut sa 8GB rama i SSD-om jako brzo renderuje sve zivo.
djalf Član postova: 5974
Citiram korisnika: yooyo Više RAM-a zaista troši više struje, ali opet, RAM-a nikad dovoljno.Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Koliko je to vise? Pa nije to hard disk sa motorima da vuce ampere, valjda svo ovo smanjenje cipova (ne silikona jer se cipovi ne prave od silikona vec silicijuma koliko ja znam) ide ka smanjenju potrosnje i zagrevanja.Sto se tice konstatacije da je 16GB dovoljno, naravno da jeste ali nekom mozda treba vise i taj ce naravno uzeti neki PC laptop.
paopao Član postova: 159
Jesu stavili bar jos jedan usb? :-)
Marsovac Vip member postova: 750
Ja vise ne vidim razlog da ova masina nosi oznaku "pro". Tu vise nista nije pro.

Internet viralna senzacija pesma PPAP ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Sledeće godine će telefoni i tableti činiti 75 posto kompletnog internet saobraćaja

10104
10105
10106
10107
10108
10109