Greška

Došlo je do greške.

Zašto Minhen nakon prelaska na Linux ponovo razmatra Windows i Office?

12.11.2016 10:16 | 39 Software/Web
Zašto Minhen nakon prelaska na Linux ponovo razmatra Windows i Office?

Grad Minhen je pionir masovne migracije sa Windowsa na Linux nakon što je grad počeo tranziciju na open-source platformu 2004. godine i završio je mnogo godina nakon toga. Međutim, ispostavilo se da lokalne vlasti ponovo razmatraju da se vrate na Windows i Office u narednim godinama.

Ključna reč je razmatraju jer odluka još uvek nije doneta, ali se u izveštajima poručuje da sadašnji gradonačelnik Diter Rajter razmatra ponovni prelazak na Windows 10 i Office za oko 20.000 računara u administraciji, koliko je trenutno u upotrebi. Za oko devet godina koliko je trajala tranzicija, Mihnen je obučio oko 15.000 adminstrativnih radnika za prelazak sa Windows-a i Office-a na open-source alternative. Grad je tako dobio LiMux, što je sopstvena Linux distribucija grada bazirana na Ubuntu platformi i LibreOffice-u koji je zamenio skuplji Office paket.

Ipak, sada se razmatra povratak na staro, jer odeljenja u kojima je raspoređeno open-source rešenje nisu napredovala kako je planirano. Jedna od agencija koja podržava vraćanje nazad na Microsoft rešenja jeste odeljenje za ljudske resurse, koje objašnjava da je produktivnost pala dramatično zbog rušenja sistema i grešaka koje su inženjeri morali da poprave.

Ovo odeljenje navodi kao uzrok stari softver i probleme kao što je način na koji se prikazuju PDF fajlovi  kao neke od problema sa kojima zaposleni moraju da se bore svakog dana. LiMux koji je trenutno na verziji 5, je baziran na Ubuntu 12.04 LTS platformi, dok je najnovija verzija javno dostupna korisnicima 16.04.

Više od 4000 računara u Minhenu su i dalje pod Windowsom, a kako izveštava TechRepublic, 77 posto njih su na Windowsu 7, devet procenata na Windows XP i Vista platformama i 14 posto na Windowsu 2000.

Microsoft: Office će raditi na Chrome OS-u

Izvor: Techrepublic

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC Bolt vs Samsung Galaxy S7 Edge vs Pixel XL vs iPhone 7 Plus: poređenje veličina telefona

MacBook Pro prodavaniji od svakog konkurentskog laptopa za samo pet dana

10504
10505
10506
10507
10508
10509