Greška

Došlo je do greške.

Zaposleni u Intelu tvrdi da je njiihov prvi gejmerski GPU spreman za objavu

09.05.2021 15:20 | 0 Hardver
Zaposleni u Intelu tvrdi da je njiihov prvi gejmerski GPU spreman za objavu

 

Pete Brubaker, specijalista za razvoj igara u Intelu, objavio je novi spisak poslova u Intelu koji ukazuje na predstojeće izdanje DG2. Pozicija je za višeg inženjera za odnose sa programerima igara, koji će se udružiti sa programerima igara širom sveta kako bi pomogao u oblikovanju tehnologije koja omogućava video igre.

Iako se na spisku poslova to izričito ne navodi, Brubakerov tvit stvari jasno objašnjava: Intel ulazi u polje PC gaminga, i u taj prostor ulazi vrlo skoro.

DG2 porodica grafičkih karti će se navodno takmičiti sa najboljim grafičkim karticama AMD-a i Nvidia-e, a iako već neko vreme znamo da će se serija pojaviti 2021. godine, Brubakerov tvit sugeriše da je lansiranje bliže nego što smo očekivali.

Najnovije glasine tvrde da će diskretna grafička kartica Xe HPG podržavati ray tracing i tehniku superuzorkovanja sličnu Nvidijinom super uzorkovanju za Deep learning (DLSS). Uz PlayStation 5 i Xbox Series X koji podržavaju ray tracing, kao i najnovije grafičke procesore Nvidia i AMD, to će biti obavezna karakteristika ako Intel ozbiljno želi da se takmiči sa najboljima u ovom segmentu.

 

Povezana vest: Intel Xe-HPG sa 512 EU bi mogao biti brži od RTX 3070

Curenje informacija u aprilu pokazalo je da će se Xe HPG grafička kartica zasnivati na 6nm proizvodnom procesu, koji bi trebao ponuditi poboljšanje performansi sa nižim potrebama za napajanjem u poređenju sa 8nm postupkom u RTX 3080. Informacija stavlja performanse Intelove top kartice između RTX 3070 i RTX 3080. Kartica će navodno imati 16 GB GDDR6 video memorije, radni takt od 2,2 GHz i TDP od 275 W.

Ako su glasine istinite, ove specifikacije potpuno imaju smisla. Bivši izvršni direktor Intela Bob Swan rekao je da će „ovaj proizvod podići našu grafičku sposobnost u segment entuzijasta“. Intelov opseg grafičkih rešenja Xe do sada je bio impresivan, s procesorima Tiger Lake 11. generacije koji nude sjajne igračke performanse na integrisanoj grafici. Međutim, DG2 cilja na visoko konkurentnu publiku entuzijasta.

Uprkos glasinama da bi DG2 mogao da se odloži do 2022. ili čak i kasnije, lansiranje prve Intelove grafičke grafičke kartice moglo bi doći pre nego što smo mislili.

Izvor: Digital trends

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


HMD objavio revidirani plan ažuriranja za Nokia telefone na Android 11

Android aplikacija Clubhouse konačno je dostupna u Play prodavnici

10203
10205
10206
10207
10208
10209