Greška

Došlo je do greške.

Žao nam je kripto-rudari - objavljen je datum kada Ethereum mreža prelazi na Proof of Stake sistem

17.07.2022 11:38 | 0 Biznis IT
Žao nam je kripto-rudari - objavljen je datum kada Ethereum mreža prelazi na Proof of Stake sistem

Prema informacijama koje su objavljene nakon poslednjeg dogovora, glavna Ethereum mreža je zakazana za treću nedelju septembra. Plan je da se druge nedelje avgusta implementira Goerli test mreža, nakon čega će blokčejn pustiti Bellatrix update početkom koji će omogućiti prelazak na novi sistem, dve nedelje kasnije.

Novi datum spajanja mreže je manje-više u skladu sa najavama koje je predložio Vitalik Buterin prošle godine kada je rekao da je avgust datum kada se planira velika promena.

Ima jedna caka

Septembarske promene direktno zavise od uspeha Goerli test mreže. Ovo kažemo jer nijedna od prethodnih test mreža nije prošla glatko i bez određenih problema. Primera radi, nedavna implementacija dovela je do toga da čak 20% nodova ispadne iz mreže nakon njene aktivacije. Ovo je zabrinulo razvojni tim, posebno oko stabilnosti mreže jednog ovako velikog i bitnog poduhvata.

michaelfortschFquLC11A1AIunsplash.jpg

Kako će se ovo odraziti na cenu Ethereum kriptovalute?

Očekuje se da će novo spajanje pozitivno uticati na cenu Ethereum novčića, pre svega jer će omogućiti mnogo jednostavniji proces investiranja. Ovo bi trebalo da nadomesti negativan uticaj velikog broja kripto-rudara, koji će momentalno ispasti iz igre.

Novi sistem će omogućiti da se Ethereum ponaša potpuno drugačije, ali opet, sve zavisi od uspeha spajanja sa glavnom mrežom. Ovo spajanje će biti najveća promena mreže još od 2016. kada se od Ethereum mreže odvojio Ethereum Classic, kriptovaluta koja deluje kao najbolja alternativa kada Ethereum pređe na PoS sistem.

Ethereum.jpg

Tržište u padu

U poslednjih nekoliko meseci tržište kriptovaluta ima trend pada vrednosti, pa se većina onih koji su investirali u Etehereum i druge kriptovalute ne usuđuje na velike promene. Ethereum je izgubio više od 70% svoje vrednosti ove godine kao posledica porasta inflacija i kamatnih stopa na globalnom nivou.

Instagram influenseri će sada moći da ograniče postove samo za svoje pretplatnike

Yettel: ekologija, reciklaža i 10 hiljada dinara korisnicima

10604
10605
10606
10607
10608
10609