Greška

Došlo je do greške.

Zanimljivi telefoni su na AnTuTu listi 10 najboljih po performansama

18.10.2018 18:33 | 0 Mobile
Zanimljivi telefoni su na AnTuTu listi 10 najboljih po performansama


AnTuTu je kreator jedne od najpopularnijih benchmarking aplikacija za telefone, a upravo je objavio septembarsku statistiku sa najbolje rangiranim telefonima kada su performanse u pitanju. Telefoni koji su se našli u vrhu sigurno ne spadaju među one koje biste očekivali.

Prvo, potrebno je istaći da je AnTuTu objavio metodologiju na osnovu koje je kreirana lista telefona sa najboljim performansama. Rezultati primarno stižu sa AnTuTu version 7 aplikacije, a prikupljeni su između 1. i 30. septembra ove godine. Prezentovani rezultati su takođe prosek svih testova i ne predstavljaju najviši rezultat koji određeni telefon može da postigne na testu. Ovome je potrebno dodati i da veliki broj AnTuTu podataka stiže iz Kine, s obzirom na izlistane modele telefona.


Pogledajte još: Asus ROG telefon je brži od drugih Snapdragon 845 modela


U ovom trenutku, na samom vrhu liste nalazi se Asus ROG Phone, što možda i ne predstavlja toliko iznenađenje. Nešto ispod njega je još jedan gejming telefon - Xiaomi Black Shark. Oba modela karakteriše Snapdragon 845 čipset (overklokovan za ROG Phone) i napredni sistem hlađenja. Ono što je možda iznenađujuće da je Galaxy Note9, na primer, tek na sedmom mestu, a prevazilaze ga čak i OnePlus 6 i Vivo NEX S.

antutu.jpg


Svakako, benchmarking testove je uvek teže uzeti kao najrelevantnije pokazatelje performansi telefona, jer se previše faktora uzima u obzir. U ovom slučaju AnTuTu statistika stiže od strane samih korisnika i uglavnom se fokusira na one iz Kine, tako da ne čudi da brojke naginju u korist modela koji su prisutni na ovom tržištu.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple A-Series ARM procesori bi mogli zameniti Intel u Mac računarima za 2020. godinu

Android Pie stiže na tri Sony telefona ovog meseca, XZ2 Premium u novembru

10104
10105
10106
10107
10108
10109