Greška

Došlo je do greške.

Zakerberg: borićemo se sa lažnim vestima na Facebook-u

21.11.2016 12:12 | 2 Software/Web
Zakerberg: borićemo se sa lažnim vestima na Facebook-u

Lažne vesti su problem koji se ponovo isticao na društvenoj mreži Facebook nakon predsedničkih izbora u SAD. Jedan izveštaj je čak sugerisao da je društvena mreža kreirala zakrpu za ovaj problem, ali je glavni rukovodioci nisu implementirali bojeći se reakcije korisnika.

Suosnivač i direktor Mark Zakerberg je do sada imao čvrst stav po tom pitanju, ali je sada promenio mišljenje i govorio o nekim koracima koji će biti preduzeti u svrhu borbe protiv lažnih vesti. Zakerberg je prethodno govorio da je Facebook tehnološka kompanija a ne medij niti izdavač, te da ne može biti odgovoran za sadržaj koji se pojavljuje. Kasnije je čak tvrdio da je pretpostavka da su vesti na Facebook-u pomogle Donaldu Trampu da pobedi suluda ideja. Iako jeste priznao da postoji problem sa lažnim vestima na društvenoj mreži, istakao je da je 99 posto njih tačno i da postoji samo veoma mala količina koja može biti okarakterisana kao lažna.

Zakerbergov ton se sada promenio, pa on kaže da Facebook radi na ovom problemu veoma dugo i da je problem i tehničke i filozofske prirode. Zakerberg je poručio da će se Facebook više oslanjati na automatizaciju kako bi otkrio koje vesti korisnici označavaju kao lažne.

Facebook prestao da sakuplja podatke Whastapp korisnika u Evropi

Izvor: Ubergizmo

Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu

 

Adam K Član postova: 1388
Ово је у суштини прикривена цензура

Apple pokrenuo program popravke iPhone 6s telefona zbog neočekivanog gašenja uređaja

McLaren: pregovarali smo sa Apple-om

10504
10505
10506
10507
10508
10509