Greška

Došlo je do greške.

Zabeležen porast isporuke PC uređaja tokom drugog tromesečja

10.07.2020 10:09 | 0 Biznis IT
Zabeležen porast isporuke PC uređaja tokom drugog tromesečja


PC industrija je tokom drugog tromesečja zabeležila skok, nakon što je imala najslabije tromesečje poslednjih nekoliko godina. Za ovaj rast isporuke PC uređaja najviše je zaslužna pandemija korona virusa, koja u velikom broju zemalja dovodi do uredbi o samoizolaciji i radu od kuće.

Prema navodima analitičkih kompanija Gartner i IDC, isporuke računara su u drugom kvartalu bile veće na godišnjem nivou - Gartner ističe da je ukupna isporuka iznosila 64,8 miliona uređaja (2,8% povećanje u odnosu na drugo tromesečje 2019. godine), dok IDC sugeriše globalnu isporuku od 72,3 miliona uređaja, uz povećanje od 11,2 procenta u odnosu na isti period prošle godine.

 

Pogledajte još: AMD je ostvario svoju dugoročnu viziju o energetskoj efikasnosti


Obe kompanije porast pripisuju povećanju proizvodnje PC uređaja, nakon što su lanci snabdevanja bili poremećeni tokom orvog tromesečja, kao i povećanoj potražnji na tržištu u trenutku kada je većem broju korisnika potreban računar za rad ili učenje od kuće. Segment prenosivih ili laptop računara je ostvario dobre rezultate, ali dve analitičke kompanije su skeptične da će se ova potražnja nastaviti i nakon 2020. godine. Sugeriše se da je porast potražnje kratkoročan, a ponajviše je uzrokovan COVID-19 pandemijom.

Gartner i IDC takođe primećuju da su isporuke tradicionalnih računara prevazišle očekivanja u SAD i Evropi, Srednjem Istoku i Africi (EMEA). HP i Lenovo su u vrhu liste PC vendora, dok je na trećem mestu po isporuci kompanija Dell.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Enjoy 20 render pokazuje okrugli sistem kamera na poleđini i pop-up selfi kameru

Pojavile se kompletne specifikacije OnePlus Nord telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609