Greška

Došlo je do greške.

YouTube za Android instaliran preko pet milijardi puta

05.12.2018 11:30 | 0 Software/Web
YouTube za Android instaliran preko pet milijardi puta


Pogled na listing za YouTube aplikaciju na Google Play Store-u otkriva zanimljivu informaciju. Do sada, aplikacija za streaming videa je instalirana na Android uređajima preko pet milijardi puta. Naravno, ovakvom dostignuću svakako doprinosi to što apliakcija stiže preinstalirana na svakom Android telefonu.

Prošle godine, Google Play servis je bio prvi koji je doistigao pet milijardi instalacija, što je takođe postignuto zahvaljujući popularnosti Android uređaja.


Pogledajte još: YouTube planira da obriše sve anotacije iz videa početkom naredne godine


Originalni iPhone je bio prvi telefon koji je stigao uz YouTube klijent, a servis je bio reklamiran u Apple promo materijalu. Apple je želeo da iPhone bude prvi uređaj koji će implementirati YouTube i dobio je dozvolu od strane Google-a da kreira YouTube player za telefon. Tokom 2012. godine, Google je odlučio da preuzme kontrolu nad iOS YouTube aplikacijom i nije želeo da nastavi sa produženjem ugovora sa kompanijom Apple. Zbogo ovoga iOS korisnici sada moraju da instaliraju YouTube na svojim telefonima.

Nakon što je YouTube postao popularan na iPhone-u, rani Android telefoni (kao što su T-Mobile G1 i HTC Touch Diamond) su implementirali YouTube podršku od starta.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy S10+ renderi i video od 360 stepeni

Samsungov najnoviji patent opisuje telefon bez ikakvih okvira

10504
10505
10506
10507
10508
10509