Greška

Došlo je do greške.

YouTube konačno dodao opciju kratkog prikaza videa

15.07.2017 14:03 | 2 Software/Web
YouTube konačno dodao opciju kratkog prikaza videa

YouTube je konačno dodao kratak prikaz videa (thumbnail previews) u desktop verziju svog servisa. Korisnici sada mogu mišem da pređu preko thumbnaila na sajtu i da dobiju prikaz video sadržaja u trajanju od tri sekunde. Ovo za sada radi samo na određenim browserima (Chrome i Opera) i nije dostupno za mobilnu verziju.

Nedostatak kratkih prikaza je činilo da se teže proceni sadržaj videa, što je forsiralo korisnike da video uvek pokrenu. Ovo je od strane nekih kreatora sadržaja iskorišćeno kako bi se kreirale "clickbait" slike za thumbnail, čime su se gledaoci navodili da kliknu na video koji ima preuveličan ili irelevantan thumbnail.
Ipak, ubacivanje kratkog prikaza u video izgleda neće dugo sprečiti kreatore sadržaja od zloupotrebe clickbaitova. U YouTube objavi stoji: "Trenutno, kreatori nisu u mogućnosti da izaberu preview koji se prikazuje". Ovo sugeriše da bi YouTube u budućnosti mogao omogućiti kreatorima da izaberu šta će se prikazivati u tri sekunde thumbnaila.

Izvor: GSMArena

Demius Users postova: 441
Nije ova opcija samo za Crome i Operu, već i za sve druge browser-e bazirane na chromiumu: Vivaldi, Maxton(v5.0.4.300) i slične.
Mrljesana Član postova: 1884
A obrisali time stamp na kojem piše koliko traje klip...

Novi renderi pokazuju prednju stranu Galaxy Note8 modela

Istraživač tvrdi da je pronašao 27.000 bagova u Samsungovom Tizen operativnom sistemu

10504
10505
10506
10507
10508
10509