Greška

Došlo je do greške.

YouTube će, zbog koronavirusa, smanjiti kvalitet streaminga u Evropi

20.03.2020 13:19 | 0 Software/Web
YouTube će, zbog koronavirusa, smanjiti kvalitet streaminga u Evropi


Zvaničnici kompanije Alphabet Inc, u čijem vlasništvu je popularna video platforma YouTube, istakli su da planiraju sa smanje kvalitet steraminga servisa u Evropskoj Uniji.

Na ovaj potez su se, kako kažu, odlučili da bi smanjili preopterećenost interneta, nakon što se veliki broj Evropljana sve više prebacuje na rad od kuće i gledanje videa u kućnim uslovima, a sve ovo uzrokovano je pandemijom koronavirusa.

YouTube je druga kompanija, nakon Netflixa, koja je preudzela ove korake nakon što se streaming platformama savetovalo da smanje kvalitet svojih videa kako bi se sprečilo zagušenje interneta.

 

Pogledajte jooš: YouTube sklopio partnerstvo sa Activision Blizzardom o streamovanju e-sports događaja


"Obavezali smo se da privremeno prebacimo sav protok u Evropskoj Uniji na standardnu definiciju, koja će biti podrazumevana", ističe se u saopštenju kompanije. Video sadržaj standardne definicije ne prikazuje detaljan i oštar sadržaj kakav nudi video visoke definicije.

Evropski telekomunikacioni provajderi, od Vodafone-a do Deutsche Telekoma, poslednjih dana prijavljuju veliki porast internet saobraćaja, što je dovelo do toga da evropski komesar Thierry Breton implementira pomenute mere kako bi se sprečilo rušenje interneta.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nove fotografije prikazuju prednje strane Huawei P40 i P40 Pro telefona

HMD Connect SIM omogućava roaming podataka u 120 zemalja

10504
10505
10506
10507
10508
10509