Greška

Došlo je do greške.

YouTube će sakriti broj dislajkova za sve video snimke

10.11.2021 19:50 | 0 Software/Web
YouTube će sakriti broj dislajkova za sve video snimke

 

YouTube-ov eksperiment sa skrivanjem dislajkova je očigledno bio uspešan. Usluga uvodi promenu koja će brojanje dislajkova učiniti privatnim za video snimke širom YouTube-a. Dugme će i dalje postojati (i uticati na vaše preporuke), a proizvođači tog sadržaja i dalje mogu da vide broj – jednostavno nećete videti brojeve kao gledalac.

Brend u vlasništvu Google-a je svestan da su neki ljudi koristili brojanje da bi doneli odluke o gledanju ili ne, ali su smatrali da bi tajno brojanje pomoglo zajednici u celini, prenosi Engadget. Novi i manji autori su češće na meti kampanja nesviđanja, rekao je Jutjub, a test je smanjio to uznemiravanje. Ovaj potez će teoretski stvoriti „inkluzivan i pun poštovanja“ prostor u kome će video stvaraoci imati veće šanse da uspeju i da se osećaju bezbedno.

 

Pogledajte još: YouTube dodaje sjajnu novu funkciju koja olakšava pronalaženje svežeg sadržaja

Nema garancije da će ova pogodnost doći do svakog korisnika, ili da neće podstaći odlučne uznemiravače da pronađu alternative. Takođe nije tajna da Jutjub ima sopstvene motive kao žrtva napada dislajkovima – samo ih pitajte za Rewind 2018. Svejedno, ovo bi moglo obeshrabriti „slučajne“ zloupotrebe dugmeta „Ne sviđa mi se“, a da ne pominjemo čete organizovanih dislajkera koje se nadaju da će potisnuti video snimke koji se sukobljavaju sa njihovim stavovima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Predstavljena Nokia X100 sa Snapdragon 480, četiri zadnje kamere

Računar Apple-1 promenio je vlasnika u utorak kada je prodat na aukciji za 400.000 dolara

10504
10505
10506
10507
10508
10509