Greška

Došlo je do greške.

YouTube zabranio snimke testiranja Tesla vozila sa decom

24.08.2022 09:15 | 0 Software/Web
YouTube zabranio snimke testiranja Tesla vozila sa decom

Da li bi vama palo na pamet da sistem autonomne kontrole vozila kontrolisan od strane računara u vašem vozilu testirate na vašem detetu? Gas pa će auto sam da prikoči? Međutim, ima nas raznih, a po pisanju portala TechCrunch, i YouTube se slaže da tu nešto nije kako treba.

Suluda testiranja

Dva sporna video snimka postavili su investitori u kompaniju Tesla. Međutim, potrebno je dati i pozadinu ove priče kako bismo mogli da je nastavimo. Naime, organizacija imena The Dawn Project tvrdi kako je FSD (full-self driving) sistem kompanije Tesla koji obećava autonomnu vožnju zapravo ne toliko siguran po decu na putu. Čelnici The Dawn Project napravili su neku vrstu antireklame za kompaniju Tesla na kojoj se vidi kako automobil sa uključenim FSD sistemom bez ikakvih problema udara humanoidne lutke veličine manje dece.

Tesla lutke

Štaviše, izvršni direktor ove kompanije, Den O’Daud, izneo je tvrdnje kako je ovo najgori softver ikada prodat od strane jedne ozbiljne kompanije koja se nalazi na Fortune 500 listi. Umesto da, kako Tesla tvrdi, zaštiti pešake od udara automobila, na snimku se može videti kako ovaj sistem radi jedno veliko ništa. Naravno, investitori u kompaniju Tesla nisu mogli da oćute, pa su se tako dali u snimanje sopstvenih klipova koji prikazuju sigurnost ovakvog sistema.

Šta su uradili i kako su želeli da opravdaju FSD sistem autonomne vožnje? Tako što su su upotrebili svoju decu u testu. Neverovatno... Ted Park, vlasnik Tesla vozila i izvršni direktor kompanije Vold Equity, postavio je na svoj YouTube kanal video 14. avgusta na kom se vidi kako sa Model 3 automobilom koji se kreće 12 km/h vozi ka svom detetu uz uključen FSD i kako se automobil zaustavlja pre nego što bi udario dete. Ovaj video zapis imao je više od 10 hiljada pregleda pre nego što je uklonjen.

Tesla FSD

YouTube reagovanje

YouTube uklonio je ovaj i još jedan snimak sa svoje platforme jer se kosi sa postulatima kompanije prema kojima deca ne smeju biti deo opasnih aktivnosti, što jedna ovakva glupost svakako jeste. Postaviti sopstveno dete ispred automobila, pa čak i uz tvrdnje kako ste uvek bili spremni da preuzmete kontrolu, je u najmanju ruku idiotski, ako možemo iskreno da kažemo, pogotovo pošto je cilj očuvati imidž i vrednost jednog brenda.

Sa druge strane, apsolutno treba da postoje osobe koje dovode u pitanje nove tehnologije, pogotovo one koje su vezane za bezbednost drugih individua, u ovom slučaju onih uključenih u saobraćaj. FSD je daleko od idealnog i praviti se da je savršen može samo opasno nauditi onome ko to najmanje zaslužuje.

Acer Predator Orion 3000 – kompaktan, brz i lep (Video)

Pametne tetovaže prate koliko ste zdravi

10504
10505
10506
10507
10508
10509