Greška

Došlo je do greške.

YouTube traži da platite ukoliko želite da gledate video u 4K kvalitetu

04.10.2022 13:33 | 0 Software/Web
YouTube traži da platite ukoliko želite da gledate video u 4K kvalitetu

Google je očigledno odlučio da vas primora na plaćanje preplate u vidu YouTube Premium paketa ukoliko već želite da uživate u 4K kvalitetu video reprodukcije.

Korisnici sve češće na društvenim mrežama “kače” snimke ekrana koji prikazuju korisnički interfejs YouTube servisa na kojima se od njih traži da svoj nalog prebace na YouTube Premium status koji se inače plaća, a sve kako bi bili u mogućnosti da gledaju željeni video u 4K kvalitetu (3840x2160 pix). Skrećemo vam pažnju da u trenutku pisanja ove vesti, nije bilo zvaničnih saopštenja od strane YouTube o ovoj promeni i postavljanju zahteva ove vrste, niti nagoveštaja u kojim regionima ili delovima tržišta će se dogoditi navedena promena.

 

 

Kako izveštava Mac Rumors, YouTube još uvek nije izašao sa zvaničnim stavom da li je u pitanju samo test ili nova platforma pretplate koja će biti uvedena na čitavom servisu. Ako se pak desi ovaj potonji scenario, onda će svi korisnici morati da plate 749 dinara mesečno ili 1.149 dinara za porodični paket za 5 članova domaćinstva, kako bi gledali video sadržaj u 4K kvalitetu.

Stvarnost je pak da većina nas gleda klipove u standardnoj Full HD (1080p) rezoluciji ili čak i nižim, manje kvalitetnim rezolucijama u zavisnosti od brzine internet konekcije. Opet, istina je da postoji ne tako mali broj korisnika koji itekako koristi mogućnosti svojih 4K Smart TV aparata i uživa u sadržajima videa definicije i vrhunskog kvaliteta prikaza. Ukoliko ste i vi jedan od njih, postoji velika verovatnoća da će vas YouTube prisiliti na plaćanje pretplate ukoliko želite da nastavite sa takvom praksom gledanja video klipova. Dakle slično kao što je to uradio Netflix i drugi servisi za strimovanje filmova i serija.

YouTube Premium

Na taj način bi YouTube poveća bazu Premium pretplatnika koje je prema njihovim podacima tokom proteklog meseca dostigla brojku od 50 miliona korisnika. Ova brojka je postignuta samo godinu i po dana nakon što je kompanija objavila da su prebacili 20 miliona korisnika, ali i nekoliko meseci nakon što su najavili zumiranje sadržaja za Premium korisnike i povećanje broja uzastopnih reklama.

Razbijena PlayStation 5 zaštita, ali radi samo ako imate stariji firmver

Xiaomi 12T i 12T Pro otpakivanje (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509