Greška

Došlo je do greške.

YouTube testira veštačku inteligenciju, automatski dodaje poglavlja video zapisima

25.11.2020 19:15 | 2 Software/Web
YouTube testira veštačku inteligenciju, automatski dodaje poglavlja video zapisima

 

YouTube funkcija poglavlja jedna je od najkorisnijih funkcionalnosti koju je ova društvena mreža ikada dodala. Obično bi ljudi morali da dodaju prilagođene vremenske oznake u opis ispod posebno dugačkih video zapisa, ali YouTube je olakšao stvari s poglavljima. Problem je u tome što kreatori sadržaja moraju ručno da ih dodaju svojim video zapisima, a kada kanal ima stotine video zapisa, to nije lak zadatak.

YouTube je sada objavio da je započeo testiranje novog algoritma mašinskog učenja koji će pokušati da automatski doda vremenske oznake video zapisima. Informacije o testu mogu se naći na službenoj stranici YouTube-ovih eksperimenata.Pogledajte još: YouTube će prikazivati oglase na video snimcima manjih autora bez plaćanja

Ovim povodom se oglasila kompanija YouTube: "Testiranje automatskih video poglavlja: Želimo da ljudima olakšamo navigaciju u video zapisima pomoću video poglavlja, pa eksperimentišemo sa automatskim dodavanjem video poglavlja (tako da kreatori ne moraju ručno da dodaju vremenske oznake). Mašinsko učenje ćemo koristiti za prepoznavanje teksta kako bismo automatski generisali video poglavlja. Testiramo ovo na maloj grupi video snimaka. Ako to utiče na vaše video snimke, možete da onemogućite ovaj eksperiment i/ili ili da delite povratne informacije."

Nije jasno koliko će se efikasno ovaj novi AI nositi sa zadatkom. Ako se eksperiment pokaže uspešnim, nova funkcija može pomoći gledaocima YouTube-a da se brzo i lako kreću kroz sadržaj.

Izvor: Phonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Spotify resetovao 350.000 lozinki nakon curenja podataka, istraživači slučajno naleteli na njih

Testirali smo: Huawei P Smart 2021

10504
10505
10506
10507
10508
10509