Greška

Došlo je do greške.

YouTube Rewind 2018 je postao video sa najviše dislajkova ikada

14.12.2018 12:40 | 5 Software/Web
YouTube Rewind 2018 je postao video sa najviše dislajkova ikada


YouTube zajednica nije zadovoljna u kom smeru je YouTube odveo Rewind tokom 2018. godine. Ovakvo stanje nije se desilo preko noći i negativna atmosfera u vezi sa kompanijinom akcijom je aktuelna poslednjih godina. YouTube Rewind 2018 predstavlja godišnju video montažu, u kojoj su obrađeni trendovi i meme-i koji su obeležili godinu. Video je objavljen 6. decembra, ali nije uopšte dobro prihvaćen od strane zajednice.

Za samo osam dana od objave, YouTube Rewind 2018 je postao video sa najviše dislajkova svih vremena na YouTube platformi. Video je uspeo da generiše preko 11 miliona dislajkova u poređenju sa nešto više od dva miliona lajkova. Ovim je prestignut dosadašnji rekorder po broju negativnih lajkova: "Baby" koji izvodi Justin Bieber. Ovaj video ima 9,91 milion dislajkova, ali mu je za ovo bilo potrebno preko osam godina.


YouTube Rewind 2018 je do sada pregledan preko 128 miliona puta. Kao glavni razlozi ovako negativnog odnosa publike prema rekapitulaciji YouTuba u ovoj godini, navodi se izostanak popularnih ali kontroverznih YouTubera, kao što su PewDiePie, Shawn Dawson i Logan Paul. Takođe, ovogodišnji pregled je značajno pod uticajem Fortnite-a, plesanja i drugih mejnstrim događaja.

Prema mišljenju popularnog YouTubera Marquesa Brownlee-ja (koji je i sam deo ovogodišnjeg Rewinda), YouTube je u potpunosti promašio temu i preskočio ono što je serijal načinilo popularnim - fokusiranje na kreatore sadržaja i zajednicu. Umesto toga, kompanija je izabrala da Rewind pretvori u ogromnu reklamu, čiji je cilj da privuče oglašivače.


Izvor: TechSpot

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Censored Član postova: 1466
First world problem...
Lanikor Član postova: 1939
Stavili zvezdu Tvitera u Youtube rewind, toliko forsiranje politicke korektnosti dovede do ovakvih besmislica.
Bar 20 miliona dislajkova im treba dati.
I vrhunac - --- link ---
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Zekovic Član postova: 1181
Slazem se nije ni cudo sto ima 12 miliona diskajlova a dislajkovi rastu iz dana u dan , najgori video ikada na youtube nema veze sa video klipovima koji su se gledali u 2018 u svetu , totalna sprdacina , narod ce dislajkovima da ima pokaze sta misli o tom video klipu.
gavra the black Novi član postova: 60
Najgori rewwind ikada

Lista prvih igara koje dobijaju Nvidia ray-tracing i DLSS RTX funkcije

Samsung je prikazao prvi promo video za svoj One UI

10504
10505
10506
10507
10508
10509