Greška

Došlo je do greške.

YouTube obrisao desetine miliona komentara na video klipovima u kojima su deca

01.03.2019 12:40 | 4 Software/Web
YouTube obrisao desetine miliona komentara na video klipovima u kojima su deca


YouTube više neće omogućavati najvećem broju kanala, koji u video klipovima imaju decu, da imaju sekciju za komentare. Ova odluka je doneta nakon što su predatorski komentari ostavljani na video klipove u kojima se nalaze deca.

Popularni video sajt će tokom narednih meseci privremeno uklanjati komentare sa videa u kojima su deca. Samo će nekoliko selektovanih kanala imati dozvolu da uključi sekciju za komentare, uz obavezu nadzora sekcije za komentare radi sigurnosti.

YouTube takođe ističe da je objavio bolji algoritam kako bi omogućio automatsko identifikovanje predatorskih komentara, u borbi protiv pedofilije.


Pogledajte još: YouTube razmatra opcije za spečavanje zloupotrebe 'Dislike' tastera


Odluka koju je YouTube doneo, stiže nakon što su velike korporacije (Disney, Nestlé, AT&T i kreator Fortnite-a Epic Games) povukli svoje reklame sa videa, u čijim sekcijama za komentare su primećeni predatorski komentari individualaca.

Kao deo prvobitne reakcije, YouTube je istakao da je obrisao desetine miliona komentara i uklonio preko 400 kanala povezanih sa ostavljanjem predstorskih komentara ma video klipovima u kojima su deca.

Takođe, YouTube ističe da ove akcije neće imati uticaja na zaradu kreatora sadržaja, što je prdstavljalo veliku zabrinutost kod YouTubera. Društvena mreža je istakla da je posvećena tome da štiti YouTube zajednicu.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Zekovic Član postova: 1186
Cuo sam i da ce za par meseci onemoguciti komentare na video klipove gde su mladji od 18 godina , a na balkanu ima gomila jutjubera koji nemaju 18 godina.
kosta10 Član postova: 4366
Citiram korisnika: CensoredSvasta - pa bolje da ostave mogucnost komentarisanja i utvrde ko ostavlja te komentare, nego da potpuno onemoguce komentarisanje - nece tako pedofili nestati.
naravno da neće, u pravu si. Preterano je ono što je Google uradio, da svima onemogući komentarisanje.
Censored Član postova: 1466
Svasta - pa bolje da ostave mogucnost komentarisanja i utvrde ko ostavlja te komentare, nego da potpuno onemoguce komentarisanje - nece tako pedofili nestati.

Windows 10 studija otkriva da su automatska ažuriranja efektna ali zbunjujuća

Samsung Galaxy S10 predstavljen na srpskom tržištu

10504
10505
10506
10507
10508
10509