Greška

Došlo je do greške.

YouTube dobija još tamniju temu, Ambijentalni režim i druga ažuriranja

25.10.2022 17:45 | 0 Software/Web
YouTube dobija još tamniju temu, Ambijentalni režim i druga ažuriranja

Kažu da su promene rezultat istraživanja među korisnicima koji se žale da im tamna tema nije dovoljno tamna, pa će Google uskoro da je zatamni, kako bi boje sadržaja „iskakale na ekranu“. Ruku na srce, sadašnja tamna tema jeste nekako sivkasta, i sa novim promenama trebala bi da bude slična onoj u YouTube Music, piše ova kompanija na svom blogu.

Kada je ta tema uključena, možete omogućiti „suptilan efekat prema kojem se boja pozadine aplikacije prilagođava tako da odgovara video snimku“. YouTube ambijentalni režim zatamnjuje statusnu traku vašeg telefona i traku koja sadrži naslov videa odmah ispod plejera. „Dinamičko uzorkovanje boja je inspirisano svetlom koje ekrani bacaju u zamračenu sobu, sa željom da se rekreira efekat tako da su gledaoci uvučeni direktno u sadržaj i video se još više fokusira na stranicu za gledanje.“

youtubenewplaylistui.jpg

Ambijentalni režim je dostupan u browseru i na mobilnim uređajima kada je omogućena tamna tema, dok Google takođe koristi tu temu u plejlistama kao deo kartice koja prikazuje „više detalja o svakoj plejlisti tako da gledaoci mogu lako da uskoče (u novi sadržaj)“.

Video plejer preuzima funkcije kao što je zumiranje prstima, koje se pojavljuju od danas u horizontali na Android i iOS uređajima. Pored toga, precizno traženje na desktopu i mobilnom uređaju će „prevući nagore dok tražite, kako bi se prikazao red sličica u video plejeru“.

Ispod video plejera, YouTube je postavio nekoliko kompaktnih dugmadi: Palac gore/dole (Like, DIslike), Deljenje (Share), Preuzimanje (Download), Čuvanje (Save), Pretplata (Subscribe). Ovo poslednje će takođe imati veći kontrast, a kompanija misli da ćete sada lakše pronaći ovo dugme, čak i ako više nije crveno. Pored toga, „YouTube linkovi u opisima video snimaka će se promeniti u dugmad.“

YouTubeAmbientMode1.jpg

Za sada se ništa ne pominje oko reklama4K video snimaka i cene Family Premium paketa.

Motorola razr 2022 donosi dva ekrana, bolje specifikacije i najnapredniju kameru

Zašto AMD izbegava upotrebu PCIe Gen5 konektora za napajanje na novim Radeon grafikama?

10504
10505
10506
10507
10508
10509