Greška

Došlo je do greške.

Yahoo je sada zvanično deo Verizona

14.06.2017 20:17 | 0 Biznis IT
Yahoo je sada zvanično deo Verizona

Yahoo je, nakon dugog procesa akvizicije, konačno postao zvanični deo Verizona. Majka kompanija planira da ukombinuje Yahoo sa svojom AOL divizijom u podružnicu pod nazivom Oath, čiji će vođa biti Tim Armstrong, trenutno AOL CEO.

Marissa Mayer, koja je do sada bila Yahoo CEO, neće više biti deo Yahoo tima pod Verizonovim okriljem. Ovo ne predstavlja lošu vest ni za jednu stranu, s obzirom na to da je Yahoo jedva preživljavao tokom poslednjih pet godina od kako je Mayer CEO kompanije, a s druge strane, Mayerova iz kompanije odlazi bogatija za 23 miliona dolara otpremnine.

Mayer je na Tumblru objavila podužu listu stvari koje je ostvarila kao CEO kompanije Yahoo, mada je vešto izbegla pominjanje teme hakovanja Yahoo servera u bar dva navrata. Tom prilikom su ukradeni podaci 500 miliona korisnika u prvom napadu i još 500 miliona u drugiom napadu. Finalizacija ove akvizicije na kraju ima dve strane medalje - jedan od najpoznatijih internet brendova će nastaviti da postoji, ali su njegovi dani samostalnosti završeni.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

OneDrive Files On-Demand dostupni Windows Insiderima

Samsung karavan u Beogradu i Novom Sadu

10604
10605
10606
10607
10608
10609