Greška

Došlo je do greške.

Xperia Stream – Sony telefon sa kulerom, HDMI portom i RJ45 konekcijom

13.09.2022 12:21 | 0 Mobile
Xperia Stream – Sony telefon sa kulerom, HDMI portom i RJ45 konekcijom

Za svoj Xperia 1 IV “flegšip” telefon, Sony je pripremio veoma zanimljivo kućište namenjeno pre svega gejmerima. Xperia Stream je dizajniran u saradnji sa profesionalnim eSports igračima sa ciljem da se poboljšaju mogućnosti rada, ugradnjom dodatnog ventilatora za bolje hlađenje uređaja, zatim RJ 45 mrežne konekcije, HDMI porta i 3.5 mm  audio konektora.

Xperia Stream dodatak za Xperia 1 IV se može pronaći na lokalnoj stranici kompanije - Sony Hong Kong pod oznakom XQZ-GG01. Za sada nema informacija o ceni proizvoda. Istovremeno je predstavljena posebna verzija telefona, Xperia 1 IV Gaming Edition koja zapravo predstavlja komplet telefona sa navedenim dodatkom. Ni za ovaj komplet nije trenutno izlistana cena.

Aktivno hlađenje za Snapdragon 8 Gen 1  

Aktivni ventilator  zauzima centralnu poziciju na ovom specijalnom dodatku, čime omogućuje bolje hleđenje tako što je zadužen za dotok svežeg vazduha, kontrolišući temperaturu telefona tokom dužih gejming sesija. Ovaj detalj je praktično neophodan obzirom da telefon koristi Snapdragon 8 Gen 1 čipset. Ventilator može da radi u automatskom modu ili se može ručno podešavati broj obrtaja uz pomoć “Game Enhancer” aplikacije za Android.

Ethernet port na telefonu

Xperia Stream dodatak se sa telefonom povezuje preko USB-C konekcije. Obzirom da služi kao svojevrsni port replikator, dodat je i 3.5 mm audio konektor, pošto je primarni prekriven samim dodatkom. Kako prenosu ComputerBase tu je i pravi, pravcati RJ45 Ethernet port kao i HDMI konektor pune veličine koji podržava osvežavanje na 120 Hz u Full HD rezoluciji. Proizvođač obećava mali ping za brz odziv i takmičarski nivo nadmetanja u igrama kada koristite LAN konekciju.

Sony je jedan od prvih koji je ponudio aktivno hlađenje telefona, a ovakav vid dodataka bez obzira koliko glomazno izgledao je veoma popularan u Aziji. Konkurencija u vidu RedMagic modela čak ide dotle da integriše  ventilator u sam uređaj, dok je ASUS za ROG Phone 6 predstavio aktivni kuler i sistem hlađenja na bazi Peltier elementa!

Kina odobrila tri misije na Mesec, traži se novi izvor energije

Objavljeni kapaciteti baterije za iPhone 14 modele

10104
10105
10106
10107
10108
10109