Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi testira MIUI Pure Mode - dodatnu zaštitu od malicioznih aplikacija

05.09.2021 12:41 | 0 Software/Web
Xiaomi testira MIUI Pure Mode - dodatnu zaštitu od malicioznih aplikacija


Xiaomi je uvek tretirao svoj MIUI korisnički interfejs sa dosta pažnje, poštovanja i tehnički ovo je jedan od najuspešnijih proizvoda kineske kompanije. Stvari idu u dobrom smeru i sa MIUI 12.5 i 12.5 Enhanced Edition. MIUI 13 se očekuje u junu sledeće godine, a mogao bi implementirati neke zanimljive novitete.

Među njima se očekuje i MIUI Pure Mode funkcija, koja je namenjena tome da spreči instaliranje neželjenih, malicioznih Android aplikacija. Prema navodima Xiaomija, oko 40% aplikacija koje se instaliraju preko podrazumevanog MIUI interfejsa, ne prođu kompanijine sigurnosne parametre, dok je 10% njih u nekom trenutku prepoznato kao sigurnosni rizik. MIUI Pure Mode planira da se pozabavi ovim problemom, tako što će onemogućiti podrazumevani sideload APK-a i aplikacija sa strane, bez korisnikovog znanja i dozvole.

Prema navodima Xiaomija, ovo će stići u vidu podešavanja koje će svako moći da onemogući po želji. Beta prijave za Pure Mode se već obrađuju u Kini i prvi test paketi će početi da se isporučuju korisnicima od 6. septembra. Za sada nema informacija u kom pravcu Xiaomi planira da ide sa Pure Mode-om i da li ćemo opciju videti u okviru MIUI 13 interfejsa.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy M22 je sve bliži objavi

Fujifilm GFX50S II je pristupačni foto-aparat srednjeg formata

10504
10505
10506
10507
10508
10509