Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi prikazao novi, teleskopski dizajn kamere za telefone

05.11.2020 19:08 | 0 Mobile
Xiaomi prikazao novi, teleskopski  dizajn kamere za telefone


Prema novim izveštajima, Xiaomi u planu ima da oživi stari dizajn sa fotoaparata - teleskop objektiv. Kineska kompanija je na Weibo stranicama objavila video, prikazujući ovaj dizajn u akciji. Kamera se fizički izvlači iz tela telefona, a pri tome navodno poboljšava izloženost svetlu za 300% i jasnoću za 20 procenata.

Prema navodima dojavljivača Digital Chat Station, koji je primetio ovaj novitet, pomenuti kamera sistem sa velikim otvorom blende implementira jedinstvenu tehnologiju stabilizacije slike i može da poboljša osvetljenost za 300 procenata. Nema informacija o mogućnosti zumiranja ove kamere.
Fizičko izduživanje kamere je zanimljivo rešenje. Većina kamera na modernim telefonima su statične, uprkos tome što nude mogućnosti optičkog zumiranja. Ideja kamere u "point-and-shoot" formatu nije nova doduše. Samsung je 2014. godine predstavio Samsung Galaxy K zoom, ali je ova ideja ubrzo zaboravljena.

x_3.jpg


Za sada nije poznato da li ćemo videti komercijalni proizvod koji će implementirati ovakvo rešenje za kameru. Ukoliko Xiaomi uspe da ostvari svoju zamisao, mogli bismo videti tržište telefona sa novim trendom u domenu kamera.

Izvor: Phone Arena

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Yoann Klein na Security Summitu: Treće strane imaju ključnu ulogu u transparentnosti i proceni sajber bezbednosti

G.Skill je ažurirao Trident Z Neo DDR4 specifikacije do DDR4-4000 CL16 16GBx2 za AMD Ryzen 5000

10104
10105
10106
10107
10108
10109