Xiaomi pravi sopstveni SoC

Xiaomi je nova kompanija među velikanima na polju mobilnih telefona koja želi sopstveni čipset u telefonima i na taj način razlikovanje od konkurencije

Xiaomi je nova kompanija među velikanima na polju mobilnih telefona koja želi sopstveni čipset u telefonima i na taj način razlikovanje od konkurencije. Najveći kineski proizvođač smartfona radi na sopstvenom SoC-u koji je na rasporedu za otkrivanje sledeće godine. Detalji su u ovom trenutku oskudni, ali prema prvim informacijama kompanija radi na ARM-baziranom čipsetu. Ovo će pomoći kompaniji Xiaomi da se bolje takmiči sa Apple, Samsung i Huawei kompanijama koje već maju SoC u sopstvenoj proizvodnji. Apple je odavno počeo da pravi SoC, a Samsung mu se pridružio nekoliko godina kasnije, te bi ovakva pojava trebalo da postane sve češća u budućnosti u industriji. Samsung je sve iznenadio kada je objavio da će Galaxy S6 imati Exynos proceser, jer su do tada flagship telefoni dolazili sa Qualcomm-ovim modelima.
Pojavile se specifikacije Xiaomi Mi Edge telefona
Izvor: Fudzilla

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi