Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi je prikazao treću generaciju tehnologije kamera ispod ekrana

28.08.2020 16:22 | 0 Mobile
Xiaomi je prikazao treću generaciju tehnologije kamera ispod ekrana


Xiaomi je nagovestio svoju treću generaciju tehnologije kamera ispod ekrana, koja će telefonima omogućiti pravi full-screen displej. Xiaomi je prvi put objavio tizer za tehnologiju kamera ispod ekrana u junu prošle godine. Od tada kompanija radi na poboljšanju tehnologije i Xiaomi sada ističe da je spreman da tokom 2021. godine počne sa masovnom proizvodnjom telefona sa kamerom ispod displeja.

Za treću generaciju tehnologije, Xiaomi kaže da ima značajno poboljšan efekat punog ekrana preko prilagođenog rasporeda piksela i optimizovanja algoritma kamera, kako bi se dobile iste performanse kao kod standardnih prednjih kamera na telefonima.

Xiaomi ističe da je uspeo da sa novom tehnologijom obezbedi da svetlo prolazi kroz otvore u sub-pikselima. Kompanija takođe pominje da, u poređenju sa ostalim rešenjima na tržištu novo rešenje ima duplo veći broj horizontalnih i vertikalnih piksela, čime se postiže ista gustina piksela na displeju iznad oblasti gde je kamera, kao i u delu ispod.

 

Pogledajte još: Xiaomi Mi 10T Pro na fotografijama uživo


Xiaomi je razvio i specijalni dizajn strujnih kola koji omogućava skrivanje većeg broja komponenti ispod RGB sub-piksela, čime se povećava prenos svetla na kameru ispod ekrana. Ova poboljšanja su dovela do toga da kamera ispod ekrana ima isti kvalitet slike kao i standardna prednja kamera.

Prvi Xiaomi telefoni, koji će implementirati novu tehnologiju kamera ispod ekrana, se očekuju tokom 2021. godine.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Preuzmite omiljene domaće aplikacije sa Huawei AppGallery

Intel Tiger Lake Core i7 benchmark rezultati pokazuju 4.8GHz CPU i 1.55GHz GPU boost taktove

10104
10105
10106
10107
10108
10109