Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi ističe zaštitu privatnosti na svom nedavnom skupu

05.07.2021 16:28 | 0 Biznis IT
Xiaomi ističe zaštitu privatnosti na svom nedavnom skupu


Saopštenje za javnost

Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, nedavno je okončala mesec podizanja svesti na temu bezbednosti i privatnosti u Xiaomi naučno-tehnološkom parku. Tokom aktivnosti u junu, kompanija je zaposlenima, rukovodiocima u industriji, industrijskim stručnjacima i javnosti istakla detalje svoje prakse na polju informacione sigurnosti i zaštite privatnosti. Kompanija je takođe distribuirala i dva dokumenta na temu bezbednosti i privatnosti, kao i izveštaj o transparentnosti i sigurnosti podataka.

Ovo je već druga godina kako kompanija Xiaomi organizuje mesec podizanja svesti o bezbednosti i zaštiti privatnosti. Ove godine tema je bila „Bezbednost je naša zajednička odgovornost. Uvek razmislite pre nego što nešto uradite. “ Cilj je bio pokazati odlučnost kompanije Xiaomi da sledi vodeće industrijske standarde u pogledu bezbednosti i privatnosti i ojačanje posvećenosti kompanije kada je u pitanju transparentnost.

Cui Baoqiu, potpredsednik kompanije Xiaomi i predsednik Odbora za bezbednost i privatnost, rekao je: „Kao vodeći proizvođač Android pametnih telefona, snosimo veliku odgovornost. Posvećeni smo da potrošačima stavimo do znanja kako se njihovi lični podaci prikupljaju, koriste i štite. Ponosni smo što možemo reći da Xiaomi poštuje standarde svetske klase u pogledu bezbednosti, privatnosti i transparentnosti. “

Zaštita podataka i privatnosti korisnika uvek je bila prioritet kompanije Xiaomi. Xiaomi je još 2014. godine osnovao svoj Komitet za bezbednost i privatnost. U 2016. godini, Xiaomi je postao prva kineska kompanija koja je dobila sertifikat od TrustArc-a. Xiaomi je 2018. usvojio Opštu uredbu o zaštiti podataka (GDPR) definisanu od strane Evropske unije. Iste godine, prakse kompanije Xiaomi na polju bezbednosti i privatnosti su sertifikovane po ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27018 standardnima. Xiaomi je takođe objavio i prvu verziju dokumenta koji se bavi bezbednosti i privatnosti MIUI sistema.

Tokom prošlog meseca zaposleni i posetioci su imali priliku da nauče više na temu bezbednosti i privatnost. Svi učesnici su mogli putem interaktivne izložbe da nauče kako zaštititi lične podatke. Za zaposlene u kompaniji su održani i časovi Bezbednosne akademije, koji su pokrivali teme za različita odeljenja, na primer, „Kako se pridržavati zaštite privatnosti tokom razvoja proizvoda“, „Opšta istraživanja i razvoj bezbednosti“ i „Kontrola poslovnog rizika“ itd. Xiaomi Cup CTF takmičenje pružilo je priliku hiljadama inženjera da se ponašaju kao „hakeri“ i da se takmiče u kodiranju kako bi rešili izazove na polju privatnosti. Kompanija je takođe pozvala instruktore sertifikovane od strane Međunarodnog udruženja profesionalaca na polju privatnosti (IAPP) da sprovedu stručnu obuku za zaposlene.

xiaomi2_148.jpg


Xiaomi je takođe držao IoT Security i Privacy Protection panel diskusije sa stručnjacima iz industrije sigurnosti i privatnosti. Učesnici su bili Margaret Honda, menadžer za globalna istraživanja u IAPP, Brad Ree, tehnički direktor u kompaniji ioXt, David Mudd, direktor za globalno sertifikovanje digitalnih proizvoda u BSI, Scott Roberts, direktor Android Security Assurance odeljenja u Google-u, Richard Watson, vodeći partner zadužen za menadžment rizika sajber sigurnosti u APAC regionu kompanije EY, i Paul Breitbarth, direktor globalne politike i strategije EU u kompaniji TrustArc.

Richard Watson, vodeći partner zadužen za menadžment rizika sajber sigurnosti u APAC regionu kompanije EY, istakao je da potrošači očekuju da se njihovi podaci prikupljaju i čuvaju na siguran način. Najvažniji faktori prilikom deljenja ličnih podataka sa organizacijom bili su sigurni procesi prikupljanja i skladištenja (63%), kontrola nad tim koji se podaci dele (57%) i poverenje (51%). Paul Breitbarth, direktor za globalnu politiku i strategiju EU u kompaniji TrustArc, savetovao je organizacije na temu međunarodnog prenosa korisničkih podataka. Pričao je takođe i o značaju izvoznika podataka da obezbede suštinski ekvivalentan nivo zaštite podataka poštujući međunarodne zakone i preduzimajući druge radnje koje se mogu verifikovati.

Tokom meseca su takođe izdata dva važna dokumenta na temu privatnosti: dokument o privatnosti MIUI sistema i dokument o privatnosti Xiaomi loT platforme. Oba dokumenta sumiraju politiku privatnosti kompanije Xiaomi i prakse u MIUI i IoT proizvodima i objašnjavaju kakvi se korisnički podaci prikupljaju i kako se koriste i štite. Takođe ilustruju politiku privatnosti svake aplikacije koja dolazi sa MIUI sistemom i drugim često korišćenim loT proizvodima. Ovi dokumenti se mogu naći u centru za poverenje kompanije Xiaomi, https://trust.mi.com/. Pored toga, Xiaomi je objavio i Izveštaj o transparentnosti 2020 na https://trust.mi.com/, detaljno opisujući zahteve koje je Xiaomi primio od vlada i agencija za sprovođenje zakona širom sveta i kako je Xiaomi odgovorio na njih.

Transparentnost, odgovornost, kontrola koja se daje korisnicima, sigurnost i usaglašenost su principi zaštite privatnosti kompanije Xiaomi. Kompanija se pridržava lokalnih zakona na svim tržištima na kojima posluje i nikada neće prestati da proizvodi sigurne i pouzdane proizvode širom sveta kako bi pomogla svima da uživaju u boljem životu putem inovativnih tehnologija.

Izvor: Xiaomi

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


OnePlus Nord 2 5G bi se mogao pojaviti do kraja jula

Microsoft prilagođava CPU podršku za Windows 11

10604
10605
10606
10607
10608
10609