Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi isporučio 32 miliona telefona u drugom tromesečju

23.08.2018 14:36 | 0 Biznis IT
Xiaomi isporučio 32 miliona telefona u drugom tromesečju


Druga četvrtina 2018. godine je za nama i kompanije nastavljaju sa objavljivanjem svoji finansijskih rezultata u ovom tromesečnom periodu. Najnoviji proizvođač telefona, koji je objavio svoju statistiku, jeste Xiaomi koji je u prvom tromesečju prijavio profit od 2,1 milijarde dolara (kao javna kompanija). Kineski proizvođač je uspeo da isporuči 32 miliona telefona između aprila i juna, ostvarivši oko 4,5 milijardi dolara prihoda.

Dve trećine prihoda kompanije dolazi od pametnih telefona. Ostalo stiže od divizije koja uključuje pametne televizore, fitnes narukvice i druge kućne aparate.


Pogledajte još: Stigao Xiaomi Pocophone F1 po neverovatno niskoj ceni


Xiaomi je ostvario veliki uspeh na globalnoj sceni i sada 36% prihoda kompanije dolazi sa međunarodnih tržišta. Globalni rast iznosi 151% na godišnjem nivou, kako se ističe u izveštaju kompanije. Iako povećanje dolazi pretežno iz Indije, Xiaomi napominje da postoji napredak u Indoneziji i evropskim zemljama.

Možda ćemo u narednim mesecima videti još više povećanja, nakon objave Pocophone F1 telefona. Ovo je najjeftiniji model sa Snapdragon 845 čipsetom na tržištu i prema svemu sudeći spreman je da postane novi "flegšip ubica".

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Qualcomm potvrdio da će Snapdragon 855 biti kreiran u 7nm procesu

NZXT RGB oprema: Neka vaša gejming borbena stanica zasvetli punim sjajem

10604
10605
10606
10607
10608
10609