Xiaomi i Oppo telefoni koji skeniraju lice

Dobra vest za Android korisnike jeste da neće morati da čekaju predugo kako bi videli primenu opcije skeniranja lica u telefonima.

Dobra vest za Android korisnike jeste da neće morati da čekaju predugo kako bi videli implementaciju opcije skeniranja lica u telefonima. Funkcija, koju je ove godine Apple implementirao u vidu Face ID, se od naredne godine očekuje na Androidu.Prema navodima DigiTimesa, kineski proizvođači Xiaomi i Oppo bi mogli primeniti sličnu tehnologiju od 2018. na svojim telefonima. Ranije je analitičar Ming-Či Kuo istakao da Face ID sistem, koji Apple koristi, kompaniji daje prednost od dve i po godine nad konkurencijom. Ipak, ukoliko je verovati najnovijim izveštajima Android odgovor na Face ID će stići mnogo ranije. Da li će raditi bolje ili lošije od aktuelnog sistema, ostaje da se vidi.Takođe, ranije su se pojavile glasine da bi i Samsung mogao potencijalno istraživati ideju o funkciji prepoznavanja lica na svom Galaxy S9 telefonu.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi