Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi Black Shark 4S Pro zadržava AnTuTu naslov najbržeg i u decembru

03.01.2022 14:00 | 0 Mobile
Xiaomi Black Shark 4S Pro zadržava AnTuTu naslov najbržeg i u decembru

 

AnTuTu je objavio svoju mesečnu listu Android uređaja sa najboljim performansama, a treći mesec zaredom najbolji rezultat dolazi od Xiaomi Black Shark 4S Pro. Ovaj gaming flagship je u vođstvu od lansiranja u oktobru zahvaljujući svom Snapdragon 888 Plus čipsetu i 16 GB RAM-a.

Kineska benchmark platforma je takođe objavila listu u srednjoj kategoriji, gde je konkurencija intenzivnija, ali vivo je preuzeo krunu sa iQOO Z5, pametnim telefonom svog podbrenda.

 

antutu1.jpg

 

U Top 10 po performansama nedostaju telefoni sa Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom zbog nedovoljnih podataka, otkrio je AnTutu. Očekuje se da se Moto Edge X30 i Xiaomi 12 Pro popnu na prve pozicije sledećeg meseca kada će biti dovoljno testiranih uređaja (najmanje 1.000 jedinica potrebno je da prođu kroz AnTuTu) da bi imali prosečan rezultat.

Oppo Find N klizi na 5. poziciju zbog svoje optimizacije GPU-a i odvođenja toplote. Postoji i namenski korisnički interfejs za određeni faktor forme, a na kraju krajeva, AnTuTu-ov rezultat je zbir četiri ključne komponente - CPU, GPU, korisnički interfejs i memorija.

 

antutu2_12.jpg

 

Nema mnogo raznolikosti u oblasti srednjeg opsega, sa devet od 10 najboljih telefona koji dolaze sa Snapdragon 700G serijom čipseta. Razlog zašto iQOO Z5 nadmašuje Honor 60 Pro, uprkos manjim razlikama u čipsetu, jeste memorija – vivo je koristio UFS 3.1 skladište, što je karakteristika češća za flagship modele.

AnTuTu je otkrio da različiti sirove brojke za uređaje srednje klase ne znače mnogo, jer su telefoni prilično bliski po performansama u realnom radu, a konkurencija najžešća. Velike promene se očekuju u drugoj polovini 2022. godine kada će proizvođači čipova predstaviti platforme sa potpuno novim CPU klasterima, prenosi GSM Arena.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Samsung ima novi daljinski upravljač za TV koji se puni putem Wi-Fi talasa vašeg rutera

iPhone 14 Pro će doći sa kamerom u obliku pilule

10104
10105
10106
10107
10108
10109