Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi bi mogao predstaviti SIM karticu koja je istovremeno i microSD kartica

23.02.2020 11:09 | 0 Mobile
Xiaomi bi mogao predstaviti SIM karticu koja je istovremeno i microSD kartica


Velikom broju novijih telefona u poslednje vreme nedostaje slot za microSD kartice. Iako mnogi korisnici smatraju proširivo skladište korisnim, neki OEM proizvođači zanemaruju to, jer prema njihovom mišljenju microSD slot zauzima dragocen prostor koji bi mogao biti popunjen bitinijim komponentama. Xiaomi možda ima rešenje za ovaj problem.


Svakom pametnom telefonu svakako je potreban slot za SIM karticu, pa zašto to ne bi bila opcija koja kombinuje SIM karticu i microSD karticu? Na taj način vam nije potreban zaseban slot za microSD karticu, koji zauzima dodatni prostor u vašem telefonu.

Patent koji je otkriven, pokazuje kako Xiaomi planira da implementira pomenuti proizvod. Kartica bi imala uobičajenu SIM tehnologiju na jednoj strani, a zatim tehnologiju skladištenja sa druge strane. To bi, naravno, zahtevalo specijalno ležište za SIM koja može da čita obe strane.

 

Pogledajte još: Xiaomi Mi 10 Pro je sada telefon sa najboljom ocenom za kamere na DxOMark-u


Nažalost, dizajn patenta nagoveštava da bi Xiaomi mogao da radi na zaštićenoj tehnologiji skladištenja. Drugim rečima, ovo bi moglo biti nešto što samo Xiaomi telefoni mogu da koriste i ne bi bila u pitanju microSD tehnologija koju druge kompanije već koriste.

S druge strane, moguće je i da ova tehnologija stiže prekasno. S obzirom na to eSIM postaje sve popularniji oblik tehnologije u pametnim telefonima, fizički slot za SIM može postati nešto što više nećemo viđati na telefonima za nekoliko godina.

Izvor: GizmoChina

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Primećena je AMD B550 matična ploča, sa PCIe 4.0 podrškom

Google je uklonio 600 aplikacija iz Play Store-a zbog uznemirujućih reklama

10104
10105
10106
10107
10108
10109