Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi 13 ima najsvetliji ekran među Android telefonima

23.01.2023 19:06 | 0 Mobile
Xiaomi 13 ima najsvetliji ekran među Android telefonima

Kineski tehnološki gigant kompanija Xiaomi, jako dobro posluje na globalnom tržištu mobilnih telefona već neko vreme. Njihov najskoriji flagship telefon Xiaomi 12S Ultra, koji se nije prodavao kod nas je među prvima koji je doneo senzor od 1 inča do telefona. Ovog puta, flagship kompanije Xiaomi će biti broj jedan u jačini svetla na ekranu, piše Gizchina.

Osnivač firme koja je omiljena među velikim brojem ljubitelja telefona, Lei Jun, se već neko vreme hvali najnovijim dostignućem svoje kompanije, telefonom Xiaomi 13 Pro. Uveliko se može videti da ga koristi na svom Weibo profilu gde se neprekidno hvali.

Kako je Xiaomi dostigao rekord?

Prema dosadašnjim izveštajima, iako Xiaomi 13 Pro dostiže 1900 nita u osvetljenosti ekrana, potrošnja energije od strane ekrana je smanjena za 22%. Pored poboljšanja u čipsetu i drugim delovima telefona, ovo je moguće jer će novi model doći sa najnovijim E6 materijalom za ekran koji proizvodi Samsung. E6 materijal je šesta generacija supstrata koje proizvodi Samsung, a koji predstavlja sloj koji emituje svetlost i koji ima najveći uticaj na povećanje svetline.

Ovaj tip ekrana se može naći u većini najnovijih telefona visokog ranga, kao što su Vivo X90 Pro+, iQOO 11, pa i iPhone 14 Pro Max. Za OLED ekrane, ovaj sloj je jako bitan, jer pored svetline direktno određuje kvalitet prikaza ekrana.

Xiaomi13c.jpg

Kako je ekran deo telefona koji troši najviše energije i baterije, visoka svetlina znači i brzo pražnjenje baterije. Stoga je jedna od stvari na kojima se najviše radi – smanjivanje potrošnje ekrana, a Samsung i Xiaomi su svojim pristupom uspeli lepo da reše ovaj problem. Najnovija generacija sloja koji emituje svetlost koji pravi Samsung omogućava značajne uštede, koje zajedno sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom praktično garantuju dobru autonomiju.

Da li će Xiaomi zadržati rekord?

Kako se februar bliži, ovaj rekord je u opasnosti. Pre nekoliko nedelja procurele su informacije da bi Samsung Galaxy S23 Ultra mogao da ima veoma svetao ekran sa maksimalnom osvetljenošću od 2200 nita. Ako je to istina, Samsung bi preuzeo globalno vođstvo na ovom polju. Na nama je samo da čekamo da bismo saznali kako će se ovi giganti-suparnici pokazati na tržištu i u našim rukama.

Microsoft uprkos otkazima ohrabruje zaposlene da koriste veštačku inteligenciju

TikTok određuje ko postaje popularan

10104
10105
10106
10107
10108
10109