Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi prikazao unapređeni senzor otiska prsta u ekranu (video)

16.01.2019 12:45 | 0 Mobile
Xiaomi prikazao unapređeni senzor otiska prsta u ekranu (video)


Xiaomi je uglavnom poznat po agresivnom marketingu i kao kompanija koja na tržište plasira telefone sa niskom cenom. Međutim, kompanija polako hvata korak sa konkurencijom i kada su u pitanju tehnologije i inovacije. Iako Xiaomi nije bio prvi proizvođač koji je predstavio notch ili izrez u obliku kapljice, ili duagački ekran ili sistem sa dve ili više kamera, kompanija sada želi da se poboljša na ovom polju.

Lin Bin, predsednik i suosnivač Xiaomija, je objavio video u kojem demonstrira smartfon prototip koji koristi senzor otiska prsta u ekranu koji je deo naredne generacije. Podešavanja sigurnosti je moguće kreirati jednim pritiskom i potom otključati ekran pritiskanjem bilo gde po ekranu.


Prema navodima Lin Bina, oblast za otključavanje iznosi 50 milimetara sa 25 milimetara, što je više nego pet puta od onoga što "under display" oblast na telefonima pruža sada i preko 15 puta više od standardnog skenera na poleđini. Pored ovoga, tehnologija je brza i pouzdana.

Iako tehnologija za sada izgleda impresivno i testirana je sa Xiaomi Mi 8 telefonom, Bin je istakao da će u buduće uređaje biti implementirana ukoliko bude veoma dobro prihvaćena od strane fanova.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi iPhone XI prototip renderi ukazuju na horizontalnu kameru, manji notch

Objavljeni PC sistemski zahtevi za Far Cry New Dawn

10104
10105
10106
10107
10108
10109