Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi najavio partnerstvo sa kompanijom Leica

23.05.2022 14:37 | 0 Mobile
Xiaomi najavio partnerstvo sa kompanijom Leica

 

Leica je u prošlosti sarađivala sa kompanijom Huawei, pre svega na kalibraciji boja i finim podešavanjima optike telefona, što očekujemo i od novoozvaničene saradnje sa Xiaomi. U zvaničnom saopštenju kompanije kažu da dele iste ideje kada je u pitanju mobilna fotografija, te da kompanije žele da kroz značajna tehnološka otkrića i kontinuirano istražuju optičke performanse i fotografsko iskustvo u mobilnoj eri.

Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomi grupe je izjavio: „Xiaomi se fokusira na kreiranje vrhunskog korisničkog iskustva i oduvek teži da istraži mogućnosti fotografije na pametnim telefonima do krajnjih granica. Xiaomi i Leica se slažu sa međusobnim nastojanjima i idejama i cene napredak i proizvodnju jedni drugih. Ova saradnja će pružiti snažan podsticaj Xiaomi-jevoj strategiji kada je u pitanju mobilna fotografija. Tokom saradnje, od optičkog dizajna do podešavanja estetskih orijentacija, inovativne tehnologije, filozofije proizvoda i preferencije slika, obe strane su doživele neviđeno slaganje i fuziju".

Leica.jpg

Xiaomi navodi da će prvi telefon sa kamerom koja je proizvod partnerstva sa kompanijom Leica stići u julu mesecu, pa je velika šansa da je u pitanju Xiaomi 12 Ultra.

Leica Camera AG CEO Matijas Herš je rekao da mu je čast što može da najavi dugoročnu saradnju sa kompanijom Xiaomi i pričao o ozbiljnoj saradnji ove dve kompanije. On je naveo i da je ubeđen da će već prvi Xiaomi telefon imati vidne razlike kada je u pitanju kvalitet fotografija, zahvaljujući klasičnoj Leica estetici.

Ono što ćemo saznati tek kada stigne prvi Xiaomi telefon u julu mesecu je do koje mere ide ova saradnja između kompanija Leica i Xiaomi, odnosno da li se radi o nekoliko filtera za fotografisanje ili o saradnji koja podrazumeva zajednički rad na softverskom i hardverskom nivou. Za to ćemo morati da sačekamo jul...

Šta vi mislite, da li će Leica doneti ozbiljan pomak kada je kamera na Xiaomi telefonima u pitanju?

Proizvođač iPhone 14 ekrana u problemu zbog menjanja dizajna na svoju ruku

AMD najavio Ryzen 7000 procesore koji rade na preko 5 GHz, ali zahtevaju novu ploču

10104
10105
10106
10107
10108
10109