Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi među top 50 najinovativnijih kompanija na svetu

26.09.2022 10:48 | 0 Biznis IT
Xiaomi među top 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Kompanija Xiaomi našla se na godišnjoj listi Bostonske konsultantske grupe (BCG) pod nazivom „50 najinovativnijih kompanija u 2022. godini“. Ovo priznanje ukazuje na to da su inovacije , ali i ulaganja u istraživanja novih tehnologija korporacije prepoznata u industriji.

Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomi grupe u avgustu je istakao da su ulaganja kompanije u inovacije i razvoj dostigla 3,8 milijardi RMB u drugom kvartalu ove godine, što je povećanje od 22,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, te da se očekuje da će do kraja godine dostići 17 milijardi RMB, a 100 milijardi u narednih pet godina. Ovakva ulaganja imaju za cilj da Xiaomi i u budućnosti bude lider koji nudi svojim korisnicima najsavremenije tehnologije i najbolja pametna rešenja za svakodnevni život.

Lista se zasniva na anketi koju BCG sprovodi u decembru i januaru svake godine. U njoj učestvuje 1.500 rukovodilaca kompanija i inovatora koji procenjuju rad svetskih kompanija na osnovu 4 kriterijuma: mišljenje potrošača o brendu, mišljenje kolega iz industrije, problemi sa kojima se industrija suočava i vrednost proizvoda.

Xiaomi je tokom proteklih godina stvorio tehnološki ekosistem koji se stalno širi i obuhvata pametne telefone, nosive uređaje, Smart home uređaje, pametnu proizvodnju, električna vozila i bioničke robote, kako bi na najbolji mogući način iskoristio pametnu tehnologiju u poboljšanju kvaliteta života.

PR saopštenje

Samsung patentirao prepoznavanje lica sa dve kamere ispod ekrana

NASA noćas planira da zakuca letelicu direktno u asteroid, i sve se prenosi uživo

10604
10605
10606
10607
10608
10609