Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi je prikazao pametne naočare sa MicroLED tehnologijom

14.09.2021 11:00 | 0 Mobile
Xiaomi je prikazao pametne naočare sa MicroLED tehnologijom


Xiaomi planira da konkuriše rivalima sopstvenim rešenjem na polju pametnih naočara. Kompanijin uređaj će biti u stanju da kreira fotografije, prikazuje poruke i obaveštenja, obavlja pozive, nudi navigaciju i prevodi tekst u relanom vremenu ispred očiju korisnika.

Xiaomi Smart Glasses uređaj ima težinu od svega 51 gram, a pokreće ga četvorojezgarni ARM procesor. Naočare koriste MicroLED tehnologiju za obradu slike, a kompanija je izlistala nekoliko razloga za njenu implementaciju. Prvo, ovo omogućava Xiaomiju da smanji prostor za dizajn neophodan u strukturalnom dizajnu, što takođe čini uređaj lakšim. Drugo, MicroLED omogućava svetlije ekrane i dublje crne tonove, tako da je moguće imati veću gustinu piksela i duži vek uz održavanje jednostavnije strukture.


Displej čip, integrisan u uređaj, ima veličinu od 2,4mm x 2,02mm i individualne piksele veličine svega 4μm. Fotografije, koje se kreiraju naočarama, se ne mogu pomoću njih pregledati u boji jer je Xiaomi koristio monohromno rešenje displeja kako bi omogućio dovoljno svetla da prolazi kroz komplikovane optičke strukture.

Xiaomi nije objavio datum predstavljanja i cenu za svoj Smart Glasses uređaj.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Više od 100 miliona uređaja je ažurirano na HarmonyOS 2.0

Qualcomm sprema novi čipset za jeftinije gejming telefone

10104
10105
10106
10107
10108
10109