Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, mnogo više od običnog električnog trotineta

22.06.2022 13:02 | 0 Biznis IT
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, mnogo više od običnog električnog trotineta

Za neke, električni trotineti su jedna od najvećih pošasti u proteklih nekoliko godina, a za druge najbolje prevozno sredstvo koje je trenutno dostupno. U koji god tabor spadate, činjenica je da su ova vozila naša stvarnost, a tako misli i kompanija Xiaomi, jedan od pionira ovog vida prevoza. Juče, predstavili su svoj najnoviji električni trotinet, Electric Scooter 4 Pro sa veoma zanimljivim specifikacijama. 

Tehničke karakteristike 

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro proizvodiće kompanija Segway-Ninebot umesto kompanije Navee, koja je bila zadužena za Xiaomi Electric Scooter 3 Lite. Prema dostupnim informacijama, ovaj električni trotinet imaće izlaznu snagu od 350 W koja će omogućiti maksimalnu brzinu od 25 km/5. Pored toga, očekuje se i domet od maksimalnih 45 kilometara na jednom punjenju. Kapacitet baterije biće 12.400 mAh (474 Wh)!  Dovoljno da se odvezete i dovezete ponovo u grad.

electric_scooter_3.jpg 

U odnosu na druge električne trotinete ovog proizvođača, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro dolazi sa unapređenim sistemom “double-action” disk kočnica koji bi, prema navodima same kompanije, trebalo da donesu poboljšanu kontrolu. Prednji točak ima E-ABS funkcionalnost i KERS sistem za povraćaj kinetičke energije, koji napaja bateriju prilikom kočenja, dodatno produžavajući domet ovog trotineta. 

Za kraj, prema informacijama koje prenosi portal NotebookCheck, ovaj trotinet dolazi sa točkovima veličine 10 inča koji obećavaju veću udobnost prilikom vožnje, pogotovo na nešto neravnijim putevima. Dakle, idealno za Srbiju. 

Kada će biti dostupan 

Za sada, Xiaomi još uvek nije jasno naznačio kada će prodaja ovog električnog trotineta zvanično otpočeti. Sa druge strane, znamo da bi cena trebalo da bude 799 evra prilikom lansiranja. Možda se ne zna kada ćete ga voziti, ali se zna koliko će vas zadovoljstvo vožnje koštati. 

Source: news.mydrivers  

Sony razvija senzor od 100 MP

Micron predstavio microSD karticu najvećeg kapaciteta na svetu

10604
10605
10606
10607
10608
10609