Greška

Došlo je do greške.

Xiaomi brine o bezbednosti i privatnosti podataka

26.07.2022 14:06 | 0 Biznis IT
Xiaomi brine o bezbednosti i privatnosti podataka

Xiaomi, kao jedan od većih brendova u oblasti pametnih telefona i uređaja sa IoT platformom, u kontinuitetu se bavi zaštitom podataka korisnika, a što je potvrđeno i tokom održavanja “Meseca svesti o bezbednosti i privatnosti”. U pitanju je manifestacija koja se organizuje svake godine u junu.  

Ovo je bila treca uzastopna godina da su održani specijalni časovi za inženjere i druge zaposlene, kao i diskusije sa rukovodiocima industrije, stručnjacima za IT bezbednost i javnost o važnosti bezbednosti podataka i zaštite privatnosti korisnika. 

Xiaomi je izgradio široku strukturu upravljanja kako bi zaštitio bezbednost podataka i privatnost korisnika. Ona uključuje saradnju između stručnjaka za sajber bezbednost, inženjera koji rade na operativnom sistemu pametnih telefona, advokata i stručnjaka za usaglašenost sa zakonima. Ove stručnjake nadgleda Komitet za bezbednost i privatnost koji vode viši rukovodioci. 

 Cyber_security_2.jpg

Xiaomi je osnovao svoj Komitet za bezbednost i privatnost 2014. godine, a 2016. godine je postao prva kineska kompanija koja je dobila sertifikat od TrustArc-a. Xiaomi je 2018. usvojio “Opštu uredbu o zaštiti podataka” (GDPR) za procenu usklađenosti sa Evropskom unijom. Prošle godine, Xiaomi je objavio svoj prvi izveštaj o transparentnosti, čineći ga prvim proizvođačem Android pametnih telefona koji je to uradio. Ove godine je dobio sertifikat o registraciji NIST CSF-a (Nacionalni institut za standarde i tehnologiju, Cybersecurity Framework), dodatno ojačavajuci svoje mogucnosti zaštite bezbednosti podataka. 

Da biste videli gorepomenute knjige i izveštaje, posetite Xiaomi Trust Center na https://trust.mi.com/ 


Saopštenje za javnost

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stižu sa boljom i bržom memorijom

Snimci ekrana MIUI 14 otkrivaju nove funkcije

10604
10605
10606
10607
10608
10609